Yazdığı birçok şarkı ile liste başı olan Barlas, yeni stüdyo albümünde söylediği şarkılarla yine iddialı!!!
Barlas'ın geleneksel rock çizgisinin dışına çıkarak, punk'tan arabeske, skadan funky'e kadar çeşitli müzik türlerini kullandığı, on şarkının yer aldığı dördüncü stüdyo albümü "SENDEN KALAN" Pasaj Müzik etiketiyle 5 nisan tarihinde müzik marketlerde yerini aldı.
Nisan Yağmur'u haricinde bütün şarkıların düzenlemeleri Barlas tarafından yapılırken albümde yer alan şarkılarda; yaşanan ve yakın zamanda biten fırtınalı, derin bir aşkın gelgitleri ile yaşadığımız hayat ve içinde barındırdığı duygular anlatılıyor. Barlas, değişik ve kendine has yorumuyla söylediği yeni şarkılarını 2010 ve 2011 yılları arasında yazdı.
Albümün kayıtları canlı olarak stüdyo''A.M.A.T.'de, dört şarkının da vokal kayıtları ''Std.Nurkan RENDA" da gerçekleştirildi.
Mixleri Tim Aksuer masteringi de Sertaç Kaki tarafından yapılan albümde, Barlas'a sahne grubu Selçuk Eser, Hazar Aytan ve Mesut Uçar'ın yanı sıra; gitarlarda Can Şengün, Alper Erinç, Gürbüz Barlas, Göktuğ Şenkal, basta Mehmet Öztürk ve Burak Kulaksızoğlu,davulda Arbak Dal'da eşlik ederken, back vokallerde Nilay Tezsay, Ayşegül İnci,Fulya Akgün, Nicole Rona, Fulya Aydın; nefesli enstrümanda Cenk TEZİL gibi müzisyen dostları eşlik etti.
"SENDEN KALAN" da yer alan "Colletral" adlı filmin kapanış jenerik müziği "Gren Car Motel'' grubunun ''Destino Deabril'' şarkısının türkçe uyarlaması "Nisan Yağmuru", müzik hayatında grubuyla yaptığı ilk şarkısı “DANGALAK", İstanbul'un çılgın gece hayatını anlatan "BU GECE DE SARHOŞ İSTANBUL", biten bir yazın hüznünü yansıtan, yaz aşklarının şarkısı "KARABULUTLAR", nakaratı Mevlana'nın ünlü bir dörtlüğünden alıntı ''100DEME'', Umay Umay’ın 1994 yılında çıkardığı ilk albümünde seslendirdiği "GÜNAHA KADAR"da albümün diğer sürprizleri arasında yer alıyor.
Albümün çıkış şarkısı olarak belirlenen, sözleri Barlas'a düzenlemesi Alper Erinçe' ait olan "NİSAN YAĞMURU"nda yer alan şarkı sözlerinin bir bölümünde ünlü İngiliz şair T.T.Elliot'un nisan ayı anlatımlarına vurgu yapıldı.
Editör: TE Bilisim