Yaşamını Boston’da sürdüren ve Berklee College of Music Vocal Performance (Şan) ve Music Business Management (Müzik İşletmesi / Menajerlik) bölümlerinden mezun Bengisu, dünyada ve ABD’deki Türk müziğine yönelik ilgiyi anlattı.

‘BERKLEE TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ KURUYOR’
Kendisi de sözleri Pir Sultan Abdal’a bir halk türküsü olan ‘Bir Dost Bulamadım’la müzikseverlerin karşısına çıkan Bengisu, “Uzmanların bu konuya yönelimi çok artmış durumda. Mezun olduğum okuldan, Berklee’den örnek vereyim: Şu anda Türk müziği ile ilgili bir departman kuruluyor. İnsanlar çok özen göstermeye başladı. Yöresel enstrümanların kullanılması, yöresel melodilerin kullanılması gibi öğeler ön plana çıkmaya başladı. Burada kanun ya da bağlama çalan, Türk yöresel ezgilerine hakim müzisyenler gördükçe ben de daha çok hevesleniyorum” şeklinde konuştu.

Bengisu, gelecek projeleriyle ilgili ise “Müzik engelleri aşan ve herkese hitap eden bir dildir. Bu yüzden kendi kültürümüzü de eklememiz gerekiyor. Okulda zaten kültürünüzü kullanmak konusunda çok teşvik edildik. Ben de bunu abartmadan, insanları soğutmadan, korkutmadan, doyum ve zevk alacakları şekilde ufak ufak yansıtmaya çalışacağım” dedi.

Bengisu’nun Garaj Müzik tarafından yayınlanan ‘Bir Dost Bulamadım’ teklisine tüm dijital platformlardan ulaşmak mümkün.
Bengisu - Bir Dost Bulamadım - klip
Editör: TE Bilisim