Edebiyatla iç içe olması ona özgün sözler yazması, yazdığı sözleri gitarıyla besteleştirmesi bugün onun tanınan bir müzisyen bir sanatçı adayı olmasındaki ikinci faktör oldu birincisi hiç tartışılamayacak karakteristlik ses tonu. Bu sayede başlayan serüven Kronik Vaka, Zoka ve Toz Gruplarıyla devam etti.

Tüm eğitim hayatını aynı kentte sürdürdükten sonra 2012 yılında İstanbul'a yerleşerek müzik hayatına solo devam etme kararı aldı. Kadıköy ve Taksim de çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Şu an ki Prodüktörü ve Menajeri olan Ali Özdoğan’ın “Sen Haklıydın” adlı parçayı kendisine göndermesi ve bunu kaydetme teklifinde bulunması üzerine İzmir’e döndü. Birlikte çalışmalara başladılar bir festival konseri teklifi üzerine şu anda birlikte çalıştığı müzisyen dostlarıyla grup oluşturdular.

2013 yılının sonbaharında başlayan albüm çalışmalarının Prodüktörlüğünü ve Genel Koordinatörlüğünü Ali Özdoğan, Aranjörlüğünü ise İbrahim Esen üstlendi. Yoğun geçen 10 aylık dönemin sonunda Berk Payat ilk albümünü "Papatya'nın Vedası" isminde, Arpej Yapım etiketi ile piyasaya sürdü. 8 şarkıdan oluşan albümün ilk video klibi Hakan Kemixiz yönetmenliğinde, sözünü ve müziğini Ali Özdoğan'ın yazdığı "Aşk" isimli parçaya çekildi.

Editör: TE Bilisim