Garaj Müzik etiketiyle yayımlanan ‘Güzelliğin On Par’etmez’in sözü ve müziği Anadolu’nun yanık ozanı Aşık Veysel’in. ‘Kimse Bilmez’ ve ‘Odam Kireç Tutmuyor’ single’ları ile farklı kulvarlardaki müzik stilleri başarılı bir şekilde uyarlayan Bora Yeter; İzmir’li genç prodüktör Dodo’yla beraber yaptığı Aşık Veysel şarkısını, günümüz modern anlayışı içinde etnik ögelerle birleştirdi. Söylediği türkü ve akustik şarkılarla dikkatleri çeken Bülent Ünal’ın vokal kısmını üstlendiği şarkı, Bora Yeter Collective projesinin 3. yayını oldu.

‘Güzelliğin On Par’etmez’in video klibi, daha önce yayımlanan işlerde Bora Yeter Collective ile birlikte çalışan Serdar Börcan yönetmenliğinde çekildi. Klipte, Anadolu’nun güzelliklerini gösterip, bunları korumanın elimizde olduğu farklı mekanlar eşliğinde anlatıldı.

Bora Yeter; Gökçe, Seksendört, Esin İris gibi isimlerin menajerliğini yaptı. Halen Kolpa grubunun bas gitaristi. 2005 yılından bu yana müzik ve medya sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2009'da kendi ajansını kurup sanatçılara ve markalara danışmanlık yaptı. Geçtiğimiz sene danışmanlık kariyerini rafa kaldırıp kendi elektronik müzik projesi Bora Yeter Collective'e yoğunlaştı. Bu proje internetin gizli kalmış yetenekleriyle deneyimli müzisyenleri bir araya getiriyor.

Youtube klip izleme linki; https://youtu.be/b0NXKFR98kg

Editör: TE Bilisim