Rock müziğin efsanevi gruplarından Deep Purple; Yakın Doğu Üniversitesi’nin 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs Cumartesi akşamı KKTC’de verdiği ilk konserle adayı salladı! YDÜ öğrencileri, öğretim görevlileri ve KKTC halkının yanı sıra Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve birçok farklı ülkeden de müzikseverlerin katılımıyla gerçekleşen konser; müziğin birleştirici gücünü kullanarak tüm sınırları ortadan kaldırdı.
 
25. eğitim-öğretim yılını kutlayan Yakın Doğu Üniversitesi; dünyanın her yerinden gelen müzikseverlerin biletsiz izlediği Deep Purple konseri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilke imza attı. KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel konser öncesi Deep Purple grubuna Kıbrıs el işi Lefkara takdim etti.Park Near East’te gerçekleşen coşku dolu konserde Deep Purple; efsaneleşmiş şarkılarını adanın her yanından, Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelen 10 binlerce müzikseverle birlikte söyledi.
 
Böylesine büyük organizasyona ilk kez ev sahipliği yapılan adada, dünyanın en önemli rock gruplarından Deep Purple’ı ağırlayan KKTC Yakın Doğu Üniversitesi; müziğin birleştirici gücüyle her yaştan ve ulustan insanı adada bir araya getirerek tarihi bir güne adını yazdırdı.
 
Tarihi konser, 24 Mayıs 2014, Cumartesi günü; YDÜ’nün Central Park, Hyde Park gibi dünyanın en büyük parklarını örnek alarak hayata geçirdiği, 235bin m2’lik alana inşa edilen Park Near East’te gerçekleşti. 50m genişliğinde ve 25m derinliğinde 1,250 m2’lik devasa bir sahnenin kurulduğu konser için herkese kapılarını açan Yakın Doğu Üniversitesi; konsere gelenlere Park Near East’in 40 bin metrekarelik çadır alanında konaklama ve çadırı olmayanlara da çadır temin etme imkanı sundu.
Editör: TE Bilisim