Akraba ziyareti nedeniyle Ankara’ya giden sinema ve ses sanatçısı Dilber Ay, rahatsızlanarak saat 22.05’te ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Doktorlar, kalp krizi geçirdiği belirlenen sanatçı Ay’ı hayatta tutmak yaklaşık bir saat çaba sarf etti. Dilber Ay, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Acil Servis Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, Dilber Ay’ın saat 22.05’te hastaneye geldiğini, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alamadıklarını ve saat 23.00’da hayatını kaybettiğini bildirdi.

Sanatçı Dilber Ay’ın Düzce’de toprağa verileceği belirtildi.

DİLBER AY'IN ÖLÜMÜ SANAT DÜNYASINI SARSTI

Ünlü sanatçı Dilber Ay'ın ölüm haberi sonrası sanat camiasından birçok isim başsağlığı mesajları paylaştı.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan İbrahim Tatlıses; mesajında, "Dilberay kardeşimi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim... Şen kahkahası, dobra kişiliği, güzel sesiyle hem aklımda kalacak. Merhumeye ALLAH’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı dilerim... Mekanı cennet olsun inşALLAH." ifadelerine yer verdi.

Semiha Yankı ise Instagram hesabından, "Işıklarda uyu...Dilber Ay...Çok üzgünüm.çok" mesajını paylaştı.

Armağan Çağlayan da Instagram hesabından Dilber Ay'ın bir fotoğrafını paylaşarak, "Bu kadar erken gitmek zorunda değildin Dilber Abla.... çok üzüldüm ya hu! Öyle böyle üzülmedim ! Yattığı yer Nur olsun...." ifadelerini kullandı.

DİLBER AY KİMDİR?

Dilber Ay, resmi adı Dilber Karakaş. 1 Ocak 1956, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde doğdu. Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Flash TV'nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yaptı.

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim