2012 yılında 25. yaşını kutlayan PentagramHakan Utangaç (gitar), Metin Türkcan (gitar), Tarkan Gözübüyük (bas gitar), Cenk Ünnü (davul) ve güçlü vokaliyle gruba nefes veren Gökalp Ergen ile birlikte yeni albümleri “MMXII (2012)”i müzikseverler ile paylaşmaya hazırlanıyor.
 
Grubun Sony Music kataloğunda yer alan; Pentagram (1990), Trail Blazer (1992),Anatolia (1997), Unspoken (2001) ve Bir (2002) olmak üzere beş stüdyo albümünün yanı sıra, kuruluşunun 10. ve 20. yıl dönümlerinde yayınladığı iki konser video/albümü bulunuyor. 
 
Prodüktörlüğünü Pentagram’ın üstlendigi “MMXII” albümünde söz ve bestesi gruba ait; "Sand, Now and NevermoreGeçmişin YüküBeyond InsanityDoğmadan Önce, Wasteland, It's Dawn Again, Disturbing The PeaceUzakta, Apokalips" isimleriyle, İngilizce ve Türkçe sözlü on özgün eser yer alıyor.  
 
Ajan EntertainmentPlanad WorksFlat Production ServicesBabajim IstanbulSestrem,Stüdyo MonoMehmet Turgut Stüdyo ve Dukkan-ul Hayal SFX Studio katkılarıyla dokuz ay on günde hazırlanan çalışmaya İlhan BarutcuKerem ÖzyeğenOzan Tügen ve albüm kartonetindeki fotoğraflarda da gördüğümüz Turgut Berkes gibi önemli sanatçılar konuk oldular.
 
Pentagram önceki albümlerinde olduğu gibi bu albümde de, yaşadığımız dönemin duygusunu çeşitli metaforlar ve müzik yoluyla ifade etmeyi hedefliyor. 70'lerden günümüze çeşitli usul ve ustalara selam yollayan düzenlemeler, yine bazı parçalarda geleneksel ortadoğu ritim ve melodileriyle buluşuyor.  
 
Her notası hayata yeni bir sayfa açma heyecanıyla kaydedilen on parçanın bulunduğu “MMXII”,Bluejean/Headbang dergisi 2012 Nisan sayısında Pentagram’ın bugüne dek yayınladığı en güçlü albüm olarak değerlendirildi.  
 
Pentagram’ın bu yeni albümü “MMXII” Sony Müzik etiketiyle 27 Nisan Cuma günü raflardaki yerini alacak. 
Editör: TE Bilisim