Olcay Ünal Sert

Anadolu Rock Müziği'nin yaşayan efsanesi Ersen Dadaşlar'ın İstanbul Piano Müzik'ten çıkan yeni albümü 'Toprak Kokusu' nu dinledim, gerçekten müthiş bir çalışma olmuş. Yapımcılığını Serdar Çokuslu'nun yaptığı albümde 8 şarkı yer alıyor.

Özellikle albümün açılış şarkısı "Töre" insanı müthiş etkiliyor. Bu şarkı Ersen Baba'nın yeni klasiği olur benden söylemesi. "Aman töre, zalım töre, ettin kötülere köle..." insanı bir hayli etkileyen ve aynı zamanda da düşündüren dramatik bir şarkı. İstemeden çocuk yaşta evlendirilen gelinlerin dramına dikkat çektiği için Ersen Baba'yı buradan kutluyorum. Albümde bir de akustik versiyonu bulunuyor. Ben her iki versiyonu da beğendim.

Ersen Dadaşlar'ın unutulmaz şarkısı 'Kozan Dağı'nın yeni versiyonu da var albümde. Ben klasiklerin aynı kalması taraftarı olsam da Ersan Baba yeni düzenlemeleriyle şarkıyı yeniden günümüze adapte etmeyi başarmış. Bu şarkının melodileri gerçekten müthiş zengin.

Aşk Adası, Yıldızlar, Ihlamurlar; Anadolu Rock'un tüm ihtişamını yansıtırken, Ersen Baba'nın yorumuyla unutulmazlar arasında ki yerini almayı başarıyor.

Albümde 'Karadır Kaşların' türküsü benim için sürpriz oldu. Ersen Dadaşlar türküleri rock soundu ile kendine özgü tarzda başarıyla yorumlamış. Aynı şekilde 'Deniz Üstü Köpürür' çok farklı ve dinlenilesi bir yorum olmuş. 'Toprak Kokusu' genel olarak çok başarılı bir albüm olmuş, müzikler günümüzü yakalarken, Anadolu Rock tınılarını Türkiye'mizin her coğrafyasından güzel harmanlamış. İyi ki varsın Ersen Baba!

Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Albümde yer alan şarkılar:
1- Töre
Söz: Hülya Ekşi - Müzik: Gürsel Uğurlu
2- Aşk Adası
Söz: Turgut Ahmet Alkan
Müzik: Mehmet Mısır - Turgut Ahmet Alkan
3- Kozan Dağı
Söz: Anonim - Müzik: Ersen Dinleten
4- Karadır Kaşların
Söz-Müzik: Anonim
5-Yıldızlar
Söz: Turgut Ahmet Alkan - Müzik: Mehmet Mısır
6- Ihlamurlar
Söz-Müzik: Ersen Dinleten
7- Deniz Üstü Köpürür
Söz-Müzik: Anonim
8-Töre (Akustik Versiyon)
Söz: Hülya Ekşi - Müzik: Gürsel Uğurlu

Olcay Ünal Sert efsane sanatçı Ersen Dinleten ile.

Editör: TE Bilisim