ORHAN GENCEBAY:  "Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adammı diye..."

Fazıl Say benim için hiçtir. O benim için kompleksli, entelektüellikle alakası olmayan son derece bencil davranışlar sergileyen bir insandır. Fazıl'ın söylediği bu zavallı sözlere cevap vermek tenezzülünde kaldığım için hicap duyuyorum. Her lafa verilecek bir cevabım vardır aslında... Ama bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye!

HAKKI BULUT: "Kaçak güreşçi"

Fazıl'ın vatan hainliğiyle suçlaması hepimize hakarettir. Bunları gündeme gelmek için yapıyor, ona cevap verdiğim için kendimden utanıyorum. Kaçak güreşçi. Televizyon kanalında karşımıza çağırsalar hiçbir zaman gelmez. Bize cevap verecek ne kültürü ne de bilgisi vardır. Acıyorum ona.

SELAMİ ŞAHİN: "Kırıcı olmasaydı"

Hiç kimseye karşı değilim. Ben diyorum ki 'Çok güzel bir bahçede güller var.Kırmızısı da, beyazı da, sarısı da güzel, bütün renkler güzel. Dünyadaki bütün müzik türleri güzel amaiyi bir beste ve iyi bir yorumla yapılırsa. Fazıl Say düşüncelerini bu denli kötü bir sözle değil, farklı bir sözle ifade edebilirdi.

 FERDİ TAYFUR  "Bu ülkeyi en çok sevenler arabeskçilerdir"


 “Fazıl Say iyi bir müzisyen, kendisini severim ama fikirlerini kendisine saklasa daha iyi olur. Fazıl çok kötü şeyler konuşuyor. Bu ülkeyi en çok sevenler arabeskçilerdir. Arabeskçiler en büyük milliyetçilerdir. Biz bu ülkenin insanlarının isyanını, acısını, fakirliğini anlatıyoruz. Nasıl vatan haini oluyormuşuz?” dedi.

Çektiği filmler ve yaptığı albümlerle birçok kişinin evine ekmek götürmesine vesile olduğunu hatırlatan Tayfur, “Sanırım Fazıl’ın burjuva, burnundan kıl aldırmayan dinleyicileri var. Arabeskçileri dinleyenleri de insan yerine koyması gerek. Benim babamı 6 yaşımdayken öldürdüler. Ben gözüyaşlı bir annenin dizinin dibinde büyüdüm. Bu sözler kanıma dokunuyor. Gözyaşlarıyla yıkanan yüz, dünyanın en temiz yüzüdür” diye konuştu.


AYDOĞAN TAYFUR "Asıl bu ülkeyi terk etmek isteyen kişi vatan hainidir"

Ferdi Tayfur'un kendisi gibi sanatçı olan yeğeni Aydoğan Tayfur ise Fazıl Say'ın sözleri üzerine verdi veriştirdi. Aydoğan Tayfur "Asıl, bu ülkeyi terk etmek isteyen bir kişi vatan hainidir. Bu ülkede herkes müzik konusunda özgürdür. Bu arkadaşa niye dünya sanatçısıyım diyor. Biz Türk halkının sanatçısıyız, arabeskçiyiz ve gururluyuz. Fazıl Say böyle saygısız eleştirilerle prim yapmaya çalışıyor. Çok yazık" dedi.

"Bu ülkenin vatandaşı yıllarca Ferdi Tayfur'u, Orhan Gencebay'ı zevkle dinliyor. Türkiye'de Fazıl Say'ı kim dinliyor çok merak ediyorum. Kendisi hem antipatik hem megaloman" diyerek kızgınlığını dile getiren Aydoğan Tayfur "Fazıl kardeşim daha sevimli olursa ve sözlerine dikkat ederse daha çok prim yapar bence... Ukalalığı yüzünden sosyal paylaşım siteleri hergün öfkelerini dile getiriyor. Bence bir aynaya baksın arabeskçiler mi yoksa kendisi mi vatan haini" dedi.

NİHAT DOĞAN "Fazıl Say abartılıyor"


Nihat Doğan, “Fazıl Say abartılıyor. O da benim, senin gibi bir vatandaş” derken Yılmaz Morgül ise “İnsanlar istediği müziği sever, Never Fazıl Say never” yorumunu yaptı.

ADNAN ŞENSES "Vatan hainliği diye birşeyi kabul etmiyorum"

Fazıl Say’ın açıklamalarına Adnan Şenses’ten çok sert bir yorum geldi. Şenses “Kulağa gelen güzel müzik dinlenir. Bunun arabeski klasiği yok. Vatan hainliği diye bir şeyi kabul etmiyorum. Fazıl Say’a annesi ninniyi klasik olarak mı söyledi? Boyundan büyük işlere kalkışma” yanıtını verdi.


Editör: TE Bilisim