Önceki gün kaybettiğimiz Türk Sanat Müziği’nin ünlü sesi Adnan Şenses dün gece hem Günay’da hem de Nossa Costa’da program yapan sanatçılar tarafından anıldı.

BVS Group’a ait iki mekandan Günay’da sahneye çıkan Selami Şahin “45 yıllık dostumu, ağabeyimi bugün toprağa verdik” dedikten sonra şunları söyledi:

“Allah rahmet eylesin, çok iyi bir insandı. Her şey boş. Adnan Şenses benim 15-20 bestemi okudu. Sahnede onun taklidini yaptığım bir gün bana, “Yahu ben mi okuyorum, sen mi okuyorsun ? Sen nasıl bir insansın?” demişti.

Selami Şahin sözünü bitirdikten sonra. ‘Ben Böyle Kadere İsyan Ederim’ isimli şarkının bir bölümünü sesini ve yorumunu Adnan Şenses’e benzeterek okudu. Ve Günay Restaurant’ı tıklım tıklım dolduran konuklardan büyük alkış aldı.

Ünlü şarkıcı sonra da “Şimdi okuyacağım bu şarkıyı sevgili ağabeyimin anısına söylüyorum” diyerek, yıllarca Adnan Şenses’in sesinden dinlediğimiz ve adeta onun yorumuyla bütünleşen ‘Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş’ şarkısını söyledi.

BVS Group’a ait bir diğer mekan Nossa Costa’da sahneye çıkan Ferhat Göçer ise Adnan Şenses’in Türk müziğine çok büyük emek verdiğini kaydederek, “Adnan Ağabey’le ilginç anılarımız vardı, bir tanesini anlatmak istiyorum” diyerek bir anısını dinleyicileriyle şöyle paylaştı:

“Adnan Ağabey yüzünden, bindiğimiz uçak yerdeyken düşme tehlikesi atlattı… Bir grup sanatçı Ankara’ya Kültür Bakanlığı’na gidiyorduk. Ancak yolcular uçağa alındıktan sonra, 1,5 saat uçak kalkmadı. Rötar uzadıkça, uzayınca Adnan Ağabey kokpite gitti, mikrofondan yolcularla sohbet etmeye başladı. Kendi hayatına ait komik, ilginç anılar anlatıyordu. Bütün yolcular gülmekten kırılıyordu. Uçağın içinde müthiş bir hava oluştu. Pilotlar bile kokpiti bırakıp yolcuların arasına gelip sohbeti dinlemeye başladılar. Böyle olunca rötar daha da uzadı. Herkes Adnan Ağabeyin olduğu yere gitmeye ona yakın olmaya çalışınca içerde dalgalanmalar oldu. Pilotlar, “Sayın yolcular uçağın dengesini bozuyorsunuz” diye anons yapmak zorunda kaldılar. Uçaktaki tüm yolcular ve mürettebat o kadar çok güldü ki yerde duran uçağa düşme tehlikesi yaşattılar!”

“Onu çok özleyeceğim” diyen Ferhat Göçer, Nossa Costa sahnesinde Adnan Şenses’in anısına, ‘Doldur Be Meyhaneci’ ve ‘Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş’ şarkılarını okudu.
Editör: TE Bilisim