Ferman Akgül’ün MTV ödüllü bir sanatçı ve Global Battle of the Bands Türkiye Ulusal Direktörü olarak jüride yer almaya davet edildiği Global Battle of the Bands geçtiğimiz gün Berlin’de gerçekleştirildi. GBOB ve 06 Records arasında gerçekleştirilen anlaşmayla yarışma 2017 yılından itibaren başarılı sanatçı Ferman Akgül’ün başkanlığında Türkiye’de de gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en yaratıcı ve yetenekli grupları 2017’de Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Global Battle of the Bands Türkiye kapsamında kendini yalnızca Türkiye değil tüm dünyaya gösterme şansı bulacak. Katılımcıların sadece özgün şarkılarıyla yer alabileceği yarışmada sanatçılar her yıl ülke finalistlerinin katıldığı GBOB Dünya Finalleri’nde Türkiye’yi temsil ederek “Dünyanın Yeni En İyi Grubu” ünvanı ve uluslarası gelişim paketini kazanmak için yarışacaklar.
 
Her tarzadan gruba açık olan dünyanın en büyük canlı yetenek yarışması GBOB, 2014’de 16 ülkenin katılımıyla başlamış ve şimdilerde yılda 30 ülkeyle yoluna devam ediyor. İşlenmemiş yetenekleri bulup daha geniş bir kitleye sunan yarışmaya katılan ülkelerde her yıl Yerel Finaller ve Ulusal Finaller sonunda GBOB Dünya Finalleri’ne gitmeye hak kazanacak finalist belli oluyor.
Ferman Akgül Dünya'nın en büyük yetenek yarışmasında jüri üyesi oldu
Editör: TE Bilisim