‘Ara’ albümünün son video klibi Aşk Lazım ile müzik listelerinin zirvesinden inmeyen romantik şarkıların başarılı temsilcisi Gökhan Türkmen,Hakan Kanburoğlu’na çok özel röportaj verdi.

Sevgili Gökhan Türkmen,muhteşem müzik hayatını konuşmadan önce kendi cümlelerin ile kendini ve hayatını bizlere anlatır mısın ?

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde doğmuş;belki de bu yüzden kimseyle küs kalmayı beceremeyen,her zaman iyi ve doğru bir adam olmaya çalışan,sanata aşık bir müzisyenim..

Bu müzik tutkun nereden geliyor,seni müziğe kim yönlendirdi ?

Çocukluk arkadaşımın gitar çalmasıyla başladı her şey. Onunla yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmediğinden o başlaması bana da ilham oldu.Bir anda hayatım müzik olmuştu.

Müzisyen olmasaydın hangi meslekte seni görebilirdik ?

Sporcu olurdum sanırım.Hangi branş olurdu bilmem,ama sporun içinde mutla olurdum.

Gökhan Türkmen denilince neden duygusal şarkılar aklımıza geliyor?

E tabi genelde slow şarkılar ile tanındım.Şarkılar da samimi ve etkileyici olunca bu durumu bana yakıştırdılar.Ancak normal hayatımda aşırı duygusal bir adam değilim.

Aslına bakarsan slow şarkılarının yanı sıra hareketli şarkıların da var.Mesela ben Zil Zurna şarkısının nasıl oluştuğunu çok merak ediyorum.Çok keyifli.

Sözü müziği Serkan Söylemez’e ait.Aranjesi tam istediğimiz gibi olmasa da keyifli bir parçadır aslında;ancak şu an düşününce hiç benim tarzım olan bir parça değil.Benim ritmi yüksek dans şarkısı olarak sevdiğim tarz ‘’Aşk Lazım’’ tadındaki şarkılar.Yani daha funky tarzı soundlar.

Gökhan Türkmen,Ara albümü nasıl oluştu? Büyük insan ile Ara albümü arasındaki Göhan Türkmen ‘de ne gibi farklılık var ?

Büyük İnsan albümü yeni başladığım için biraz şuana göre müzik olarak bana daha doyumsuz geliyor.Çünkü müzik zevkim dolayısıyla yaptığım şarkılar biraz daha olgunlaşma sürecindeki şarkılardı.Daha doğrusu şarkılar değil ama sound olarak biraz daha başlangıçtı.Büyüdükçe,müzik dinledikçe yaptığınız şarkılar ve kafanızdaki soundlar daha  da oturuyor tabi.O yüzden ‘Ara’ albümü tam olarak olgunlaşma sürecinin hazırlı albümüdür benim için.

Aşk lazım klibi çok başarılı bir klip olmuş.Şarkı bir yandan duygusal hisler hissettiriyor ama klipte bir o kadar neşe veriyor insana.Bu fikir kimin aklından çıktı?

Klibi Sevgili Hurcan Emre Yılmazer çekti.Yani ilk fikir sevgili Hurcan’dan çıktı.Sonra beyin fırtınası yaptık ve bu şekilde klip ortaya çıktı.Ekip işi yani.

Birazda Bahadır Tatlıöz ve Gökhan Türkmen buluşmasından bahsetmeni istiyorum.’Bedende Ruh Yokken’de çok konuşulan bir şarkı..

Bahadır Tatlıöz çok iyi ve yetenekli bir müzisyen.Aynı zamanda yetenekli bir aranjördür.Çok değerli müzisyenler ile çok güzel projeleri vardır.Bana teklif ettiğinde kabul etmemem bu yüzden mümkün değildi.Şarkı da güzel olunca böyle bir iş ortaya çıktı.

Normal hayatında bu kadar duygusal biri misin?

Çok kullanıyorum bu cümleyi;ancak böylebir soruya vereceğim tek cevap da o oluyor.Duygusaldan çok duyarlı bir insanım.Ama hiçbir zaman ağlayıp,oflayıp poflayan ve melankolik yaşayan biri olmadım.

Aşk hayatın nasıl gidiyor peki ?

Gayet güzel.

Aşk hayatında nasıl birisin ?Nelere özen gösterirsin?

Mutlu olmaya ve huzurlu olmaya özen gösteririm.Onun için çabalayan biriyim ilişkide.Eğlenmek ve yeri geldiğinde dalga geçebilmek önemlidir benim için.Ağlak modda ve aşırı romantik,duygusal bir ilişkiyi kaldıramıyorum açıkcası..

Şarkılarına baktığımızda aşka inancı olan birisiniz.Aşk'ı bize tanımlar mısın?

Aşk çok kuvvetli bir duygu değildir bana kalırsa.Çabuk tükenebilir;ancak sevgi,saygı,tutku bunlar ilişkiyi sağlam tutan duygulardır..O yüzden benim için aşk kısa süren ama çok yoğun bir heyecandır.

Bana bir ara Maroon 5  hayranı olduğunu söylemiştin.Dünya çapında dinlediğin müzisyenler kimlerdir?

Michael Jackson, Lenny Kravitz, jamiroquai, justin timberlake, vicente amigo, metallica, the doors, Lana Del Ray vb....

Türkiye de başarılı bulduğun isimler var mı ?

Multitap, Athena, Duman, Sila, Kenan Dogulu, Eflatun...

Gökhan Türkmen şarkılarını başka isimlerden duyabilecek miyiz ?

Tabi ki neden olmasın.

Birçok ödül aldın ve en son Buhara Medya Ödülleri'nden En İyi Türk Pop Müzik Sanatçısı ödülüne layık görüldün.Böyle ödüller almak sana neler katıyor?

Tabii ki çok güzel bir motivasyon oluyor.Yaptığınızın karşılığını alıyorsunuz bu şekilde.

Türkiye'deki proje albümlerine nasıl bakıyorsun?İlerleyen günlerde proje albümlerde görebilir miyiz seni ?

Ben müzikte her şeye açığım.Yeter ki samimi ve sanat odaklı olsun.

Konser Takvimini bizimle paylaşır mısın?

Subat ayı gibi Mart ayi da bizim için oldukça yoğun.Doğu Anadolu ve Karadeniz turnelerimizin yanı sıra yurtdışı konserlerimizde mevcut.27 Şubat’tan itibaren sırasıyla Elazığ,28 Diyarbakır,1 Mart Gaziantep,2 Mart Adana konserlerimiz var.8 Mart Eskişehir,9 Mart Rize,15 Mart Çanakkale,16 Mart Yalova,22 Mart Denizli,23 Mart Muğla,29 Mart Samsun,30 Mart Ordu konserlerimiz olarak devam ediyor hepsini yazmayayım şimdi J

Son olarak eklemek istediklerin nelerdir ?

Herkese teşekkür ederim.Sevgiler J

https://www.facebook.com/turkmengokhan

https://twitter.com/RealTURKMEN

https://twitter.com/HakanKanburoglu

Kaynak: Hakan Kanburoğlu- Gece Turk

Editör: TE Bilisim