Yapımcılığını merhum Müslüm Gürses, Hüner Çoskuner, Umut Akyürek gibi sanatçıların başarılı çalışmalarına da imza atan Muhteşem Candan'ın,  prodüktörlüğünü Ayşe Birgül Yılmaz, Müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Selim Çaldıran'ın yaptığı 'Şarkıların izinde' adlı albüm bir hayli ses getireceğe benziyor.
 
Esprili konuşma tarzı ile hayata hep gülerek bakan Ayla Işıl'ın klibinde sergilediği seksi dansları ve şovu hayranlarının hem kulağına hem de gözlerine hitap ediyor. 
Konuşma tarzı ve şarkıları yorumlayışı Sezen Aksu’ya benzetilen ve “yeni Minik Serçe” diye anılan Ayla Işıl’ın en büyük hayalinde Sezen Aksu ile yan yana aynı sahneleri paylaşmak yatıyor.
 
Albümde Sezen Aksu`nun bir şarkısının yanı sıra Eurovision şarkı yarışmasıyla adını dünyaya duyuran, Türkiye de birçok ünlü sanatçının şarkılarını yorumladığı ünlü Azerbaycanlı  bestekar Gövher Hasanzade`nin de iki bestesi bulunuyor.
 
Albümün çıkış şarkısı 'Sınır Gökyüzü'nün klip yönetmenliğini Onur Aldoğan ve Abdullah Bozkurt üstlendi. Klip 'Yol' ve 'Karadayı' dizilerinin setinde görev alan 25 kişilik bir ekibin de desteği ile çekildi.
 
Ayla Işıl yeni albümüne ve müzik yolculuğuna ait duygularını şu dizelerle dile getiriyor...
"Bende bir damlayım müzik denizinde. Bir halkayım şarkılar zincirinde, az gittim uz gittim misali müzik yolunda yoluma devam ettim. İlk albümünü hep yok sayanlardan değilim. Her albümde bir eksik tamamlanır. Bazen geç kalınmışlıklar erkendir”
Editör: TE Bilisim