Yelişçam'ın efsane oyuncuları Eşref Kolçak, İlyas Salman, Bahar Öztan ve Bedia Ener, Mehmet ve Ekrem Arpak Kardeşler'in seslendirdiği "Biziz" adlı şarkının klibinde oynadılar. Yönetmenliğini Yekta Özbilen'in yaptığı klipte Arpak Kardeşler, Yeşilçamın ustalarıyla birlikte, ayrımcılığa, ayrışmaya hayır diyerek, barışa destek verdiler. Söz ve Müziği Mehmet ve Ekrem Arpak'a ait "Biziz" adlı şarkının klip çekimleri Ataşehir de Hacıdan Restaurant'ta gerçekleştirildi. Türk filmi tadında çekilen klibin başında "Bu şarkıyı vefat eden Yeşilçam'ın ustaları ile zor durumda ki Yeşilçam emekçilerine adıyoruz" yazısı yer aldı. Arpak Kardeşler, "Bizlik duygusunu çevirdikleri filmlerle senelerce bize yansıtan ustalarla aynı klipte yer almak onur verici" dediler. İlyas Salman "Eğer şarkıyı beğenmeseydim bu işin içinde olmazdım. Eşref Ağabey gibi bu işin duayeni buradaysa sorun yok." dedi.

YEŞİLÇAM'IN USTALARI KLİPTE BULUŞTU

Yeşilçam'ın ustaları ayrımcılığa, ayrışmaya hayır diyerek Arpak Kardeşler'in klibinde barışa destek verdiler ...

"SARAYA DALKAVUK OLACAĞIMA HALKA SOYTARI OLURUM!"


Usta oyuncu İlyas Salman; "Bu milleti ağlatan çok, onun için ben açıklıkla söylüyorum, Saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum. Çünkü ben hiçbir zaman halk beni yarattı demedim. Ben de halkı yarattım demedim. İkimiz birbirimizi oluşturduk..." dedi.

Salman'a destek veren Eşref Kolçak, "İşini güzel yaptıktan sonra özel hayatına hiç kimsenin bir söz söylemeye hakkı yok. Ben çalışırken en ufak laubaliği sevmem ama iş bittikten sonra şakalaşmayı da bilirim. Biz öyle çalıştık, surat asık çalışmadık" dedi.

"HALK BİZİ KABUL ETMESEYDİ, BİZ ZATEN OLAMAZDIK!"
 

Kolçak, "Halk bizi kabul etmeseydi, biz zaten olamazdık. Ne mutlu bize ki kendimizi halkımıza kabul ettirmişiz. Bize sürekli soruyorlar neden eskisi gibi filmler yapılmıyor diye. Samimiyet yok şimdi ki filmlerde. 1962 yılında Urfa da ilk Türk filmini (Erkek Ali) çeken benim bunu kimse bilmez, ilk 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü de alan benim bunu da kimse bilmez" dedi.
 

"MAHSUN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAMAKLA BANA BÜYÜK AYIP ETTİ"
 

Mahsun Kırmızıgül'e kırgın mısınız sorusuna Eşref Kolçak; "Hayır kırgın değilim ama Mahsun Bey'den bir tek şey istiyorum o bana verdiği sözü tutmasını. O sözü tutmamakla bana büyük ayıp etti benim üzüntüm o. Ve inanın bana desin ki, 'Ağabey bundan dolayı seninle çalışmıyoruz!'. Çünkü bana 'New York'ta Beş Minare' filminden sonra çalışacağımız bütün filmlerde sen olacaksın' demişti, ben de 'tamam' dedim. Ama gene de söylüyorum Mahsun verdiği sözü tutmamakla göründüğü kadar delikanlı değilmiş!" dedi.

"MAHSUN AYNI SÖZÜ BANA DA VERDİ 'SEVMİYORUM ŞUNDAN DOLAYI' DESE EYVALLAH AMA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DELİKANLI DEĞİLMİŞ!"


Bahar Öztan, "Yaprak dökümü gidiyoruz. Bu vefasızlık niye?" derken, İlyas Salman da "Mahsun Kırmızıgül aynı sözü bana da verdi. Sevmiyorum şundan dolayı dese Eyvallah ama göründüğü gibi delikanlı değilmiş." dedi.

SARAY SOYTARISI TARTIŞMA YARATTI!
 

Bir davette Cem Yılmaz'a "Saray soytarısı" dediğinin hatırlatılması üzerine, İlyas Salman, "Komiklik başka birşey, komedyenlik başka, sanatçılık bambaşka birşey." derken, Eşref Kolçak; "En zor iştir komedyenlik. Dramı rahatlıkla yapabilirsiniz, ağlatırsınız ama komediyi yapamazsınız" dedi.

Bunun üzerine İlyas Salman "Tayyip bile anamızı ağlattı." deyince Eşref Kolçak, "İlyas bir tek şey rica ediyorum senden politika yapma. Biz sanatçıyız. Dolayısıyla herkese mâl olmuş kişileriz" dedi.

Salman, "Eşref Baba, yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya, soluduğumuz havaya kadar, herşeyin fiyatını politika belirliyorsa ben niye politika yapmayayım" diye yanıt verdi. Kolçak, "Dünyanın her yerinde bu böyle, standart yaşama tarzı vardır." deyince, Salman "Her yerinde böyleyse bende yaparım" dedi. Kolçak, "Biz kendi yurdumuzun imkanlarıyla kavruluyoruz. Dünya da bizim ülkemizin insanları kadar cömert ikinci bir yurtta yok" dedi.

İlyas Salman; "Eşref ağabey havaalanında iniyorum bir günlüğüne gitmişim, bilsem ki Türkiye insanı yere burnunu silmiyor, yere tükürmüyor, eğilip yeri öpeceğim yâ." dedi.

 İlyas Salman; Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Mahsun Kırmızıgül'ü topa tuttu.

"İSİMLERİNİ BEĞENİYORUM DA MALLARI BEĞENMİYORUM!"
 

Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz sorusuna İlyas Salman, "Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay'ı beğenirim. Her şeye rağmen, Yılmaz Erdoğan'ı beğenirim." dedi. "Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ı beğeniyor musunuz?" sorusuna Salman, "İsimlerini beğeniyorum da, malları beğenmiyorum!" dedi gülerek.
 

SİNEMA BÜYÜK PATRONLARIN ELİNE GEÇTİ
 

Eşref Kolçak; "Bugün sinema varsa bizim sayemizde. 1938 yılında Atamız aramızdan ayrıldıktan sonra sinema başıboş bir hale getirildi. Yıllar yılı Türk Sineması ihmal edildi. O zamanlar sanatçı dediğin zaman Şehir Tiyatrosu akla gelirdi, başka birşey düşünülemezdi. Yıllarca Şehir Tiyatroları'nın elindeydi sinema, ta ki bu son zamanlarda ki büyük patronların eline geçinceye kadar. Ondan sonra sinemayı kendilerine göre yapmaya başladılar ve öyle devam ediyor." dedi.
 

İlyas Salman "Eşref Ağabey benim gözümde Yiğit Ali'dir!" derken, Eşref Kolçak 3 kez yönetmenlik teklifi aldığını fakat ben oyuncuyum diyerek kabul etmediğini söyledi.

"HİÇBİR ZAMAN TANRIYI TERAZİYE KOYUP SAT-MAM!"
 

"Aşkı, şiiri ve kavgayı bilmeyen insandan hayır gelmez. Çünkü dünya da aşık olacak çok güzel, uğruna şiir yazılacak çok güzellik ve kavga edilecek çok namussuz var! " diyen İlyas Salman, sosyal medyadan kendisine zaman zaman 'ateist' diyerek hakaret edenlerin olduğunun hatırlatılarak 'kızıyor musunuz çok' diye sorulması üzerine; "Hayır ben gülüyorum. Onlar bana komik geliyor, ben onlara komik geliyorum. Ateist diyen varsa eğer bana bunun hesabını Allah sorsun. Hiçbir zaman ben Tanrı'yı teraziye koyup satmam. Benim anam babam çok inançlıydı. Hiçbir zaman birine kalkıp niye inanıyorsunuz demedim. Hiçbiri de anam babam da bana niye inanmıyorsun demediler" dedi.

"ATEİSTİ DE SEVERİM DİNDAR İNSANI DA SEVERİM, AYRIMCILIK YAPMAM!. 
DİNİ POLİTİKAYA SOKMAK BENCE BÜYÜK GÜNAH!"


Eşref Kolçak da bunun üzerine, "Hiç kimse benim Allah'la arama giremez. Hiç kimse de bana şöyle yaparsan günah, şöyle yaparsan sevap diye fikir veremez! Onlar Allah ile benim aramdadır. Hiç kimse bu hususta bana birşey söylemeye hakkı yok. Ayrıca ben kati suretle ataisti de severim, dindar insanı da severim hiçbir zaman ayrımcılık yapmam. Allah ile kul arasına girilmez. Ben ister duamı yaparım ister yapmam, ister namaza giderim ister gitmem, o Allah ile benim aramda. Dini politikaya sokmak büyük günah. Hiçbir zaman dini politikaya alet etmemek lazım." dedi. İlyas Salman da bunun üzerine, "Bu laf nereye gidiyor biliyorum!" diyerek güldü. Kolçak; "Dinimizde zorlama yoktur, herşey sevdirerek yapılır. Dinimiz bunu böyle emretmiş, korkutarak olmaz" deyince, İlyas Salman, "Peki Allah'tan kork diyenlere ne diyeceksin?' diye sordu. Kolçak da "O onları ilgilendirir, bizi değil" dedi. İlyas Salman da "Yâ Allah korku filmi mi?" diyerek yanıt verdi.

Arpak Kardeşler "Klibimizin amacı ayrımcılığa hayır demek. Barış sürecine girdiğimiz bir dönemde herkes birbirine daha çok hoşgörülü olmalı" dediler.

İLYAS ROL YAPMIYOR, OYNUYOR!
 

32 yıl aradan sonra Çiçek Abbas'ta kullandığı münibüse bindiğinin hatırlatılması üzerine İlyas Salman "Geçmişe gittim tabi ama Eşref Ağabey kadar geçmişe gidemedim. O benden usta ayrı bir olay ama bütün bunlara rağmen ayrı bir yolculuk yaptım." dedi. Eşref Kolçak da İlyas Salman 'a övgüler yağdırırken "Sen oyunculukta dozu çok iyi ayarlayan bir insansın. Bu oyunculukta, çok mühim birşeydir. Rol yapmıyorsun oynuyorsun. İşinizin sanatçısı olmazsanız zaten bizim insanlarımız sevmez sizi. İlyas bu sevgiyi çok hak ediyor. Biz milletçe duygusal insanlarız. Orada İlyas'ı beni, Bahar'ı seyrederken bir parça görmezse zevk almaz ..." dedi.
 

BENİ SOYTARI YAPTILAR YA YETER!
 

Gençlik yıllarımda Behçet Nacar'ı seyrederdim diyen İlyas Salman, "Benim gözümde zaten Eşref ağabey sen Yiğit Ali'sin, bu duayenlerin hepsinin elini öpmek lazım çünkü bize bugün kü sinema yapmanın yolunu gösterdiler, Eyvallah, Amenna hepsinin ellerinden, gözlerinden öpüyorum. Hepsine saygı duyuyorum. Beni soytarı yaptılar ya yeter..." dedi. OLCAY ÜNAL SERT 

Editör: TE Bilisim