Türkiye'nin en iyi radyo ve müzik platformu olarak gösterilen ve 2013 yılında kurulan Müzik Onair, bu sene Temmuz ayında okuyucularına bir sürpriz yaptı ve dergi kültürünü yaşatmak ve dijitalleşen yayıncılık anlayışında halen direnmeye devam eden dergi kültürüne yeni bir soluk getirmek amacıyla, ‘Müzik Onair Dergi’yi çıkarttı. Özcan Beylan’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu ve Michael Kuyucu, Melike Lena, Sanem Aydın ve Onur Akay gibi isimlerin köşe yazarlığı yaptığı Müzik Onair Dergi’nin Temmuz sayısı çıktı.

İrem Derici’yi kapağına taşıdı!

Derginin ilk sayısının kapağında ise kısa bir süre önce çıkarttığı ‘Mest Of’ albümü ile herkesi 90’lara ve 2000’lere ışınlayan İrem Derici yer aldı. Dergiye verdiği röportajda Demet Akalın’la arasındaki küslük nedenini ilk defa açıklayan Derici, “Demet Alkalın’la bir kere aramızda bir küslük oldu. O da aslında benim söylediğim bir lafı üzerine alındığı için. Benim ağzım torba değil ki büzesin.” ifadelerini kullandı.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay ise, ilk yazısında dünyaca ünlü gitar virtüözü Hasan Cihat Örter’le bir söyleşi yayınladı. Örter’in daha önce oturduğu Üsküdar Salacak’ta bulunan evinin sokağına adı verilmişti ve o sokağın adının yeniden eski adına döndürüldüğü ortaya çıktı. Akay usta sanatçıya, “Üsküdar Salacak’ta oturduğunuz semtteki sokağa adınız verilmişti ve daha sonra o sokağın önceki adına geri döndürülmesi sizi üzdü mü?” şeklinde bir soru sordu. Hasan Cihat Örter ise, “Verilmiş bir şey geri alınır mı? Alınmaz, alamazlar! Ancak tabelamızı sökerler. Ben onun sevdalısı değilim. Önemli olan hak etmektir.” şeklinde açıklama yaptı. Daha önce Hasan Cihat Örter’in oturduğu sokakta asılı olan ve sökülen o tabelanın, şimdi ise sanatçının odasının kapısının üstünde asılı olması dikkat çekti.

Kuşe kağıda basılı tam 64 sayfalık dergide Murat Boz posteri ise derginin okuyucularına armağan edildi. Aynı zamanda ilk sayıya özel olarak binlerce baskı ile çıkan Müzik Onair dergi radyolara, müzik yapım şirketlerine, reklam ajanslarına, menajerlik ve organizasyon şirketlerine ve Müzik Onair okuyucularına da ücretsiz olarak gönderildi.

Editör: TE Bilisim