Bu yıl Ülker Albeni sponsorluğunda 11 Nisan 2013’de gerçekleştirilecek Türkiye Müzik Ödülleri basın toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ’nde bu sene MÜYAP Kayıtlarına göre 2012 yılında yayınlanmış eserler baz alınarak, halkın ve 200 kişilik dev jürinin oylamasına sunulacak ADAY ADAYLARI, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla ilan edildi.


Cahit Berkay basın toplantısında görülüyor.

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kral Grubu’nun düzenlediği ödüller bu yıl 19’uncu defa Türkiye müzik sektörünü bir araya getirecek. Aday adaylarının açıklandığı toplantı, Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay, MÜYAP Başkanı Bülent Forta, Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Berkay, MÜYORBİR Başkanı Ahmet Koç ve MSG Başkanı Garo Mafyan’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda basın mensuplarına Kral Müzik Ödülleri’nin tarihçesi, amacı ve misyonuyla birlikte bu seneden itibaren neden TÜRKİYE MÜZİK ÖDÜLLERİ adını aldığı hakkında bilgi verildi.


Kral Yayın Grubu yöneticisi Mehmet Akbay ve
MÜYAP Başkanı Bülent Forta birlikte görülüyor.

Bu yıl ÜLKER ALBENİ ana sponsorluğunda düzenlenecek Türkiye Müzik Ödülleri, Star TV, KralPOP TV ve Kral TV tarafından yayınlanacak.

Toplantıda Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay, Kral markasının Doğuş Grubu çatısı altına girmesinden bu yana Kral Müzik Ödülleri’nin her sene kalite ve güvenilirliğini arttırdığını dile getirdi. Son üç senedir sektörün Meslek Birlikleri ve Dernekleri ile birlikte ödül sürecinin yönetilddiğini ifade eden Akbay, bu organizasyonun adının bu seneden itibaren Türkiye Müzik Ödülleri olarak değiştiğini söyledi. Ülker Albeni’nin bu senee Türkiye Müzik Ödülleri’ne sponsor olmasının Kral Grubuve Türk Müzik Endüstrisi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.


Garo Mafyan Türkiye Müzik Ödülleri için bir konuşma yaptı.

Toplantıda konuşan Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar, Ülker Albeni olarak, Türkiye müzik endüstrisine büyük katkı sağlayan Türkiye Müzik Ödülleri’ne ana sponsor olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Yeni reklam kampanyamızda Ülker Albeni’nin çikolata, karamel ve bisküviden oluşan lezzetini, müzikle anlattık. Ünlü şarkıcılarımız Keremcem, Özlem Tekin ve Zara tarafından seslendirilen şarkımızla ve reklam filmimizde yaratılan görsel dünya ile Ülker Albeni’nin insanı alıp götüren lezzetini canlandırmaya çalıştık. Reklam kampanyamızın sloganı “Lezzeti Alır Götürür Seni”. Müziğin de insanı alıp götüren bir lezzet olması bizi iletişim kampanyamızda müziği bir platform olarak kullanmaya yöneltti. İletişim kampanyamız kapsamında Ülker Albeni Facebook sayfası üzerinde “Al Sahnelere Taşı Beni” isimli ses yetenek yarışmasını kurguladık. Bu projede Kral Grubu ile birlikte ilerliyoruz. ‘’Al Sahnelere Taşı Beni’’ yarışmasında kazanan 3 albenili ses, ödül olarak Türkiye Müzik Ödülleri gecesinde sahne alarak Türkiye müzik piyasası önünde performans sergileme şansı elde edecek. Ayrıca albenili seslere desteğini gösteren tüketicilerimize de Türkiye Müzik Ödülleri’nde sahne arkasında ünlülerle tanışma şansı sunacağız.” dedi.

Yeni adıyla Türkiye Müzik Ödülleri töreninin Ülker Albeni ile daha da Albeni’li olacağını belirten MSG Başkanı Garo Mafyan; ‘’Bir yıllık emek bu gecede ödüllendirilecek, Kral TV çıtayı yükseltti, başta Mehmet Akbay olmak üzere Kral, Doğuş ve Ülker Albeni’ye teşekkür ederim’’ dedi.

MÜYORBİR Başkanı Ahmet Koç ise; Mehmet Akbay’a, Meslek Birlikleri’ni es geçmediği ve ön plana çıkardığı için teşekkürlerini sundu. Kral Müzik Ödülleri’ni Türkiye Müzik Ödülleri’ne çeviren Kral Ailesi’ne ve telif haklarına gösterdikleri saygıdan ötürü Doğuş Grubu’na teşekkür etti. Bu sene ödül töreninin Ülker Albeni ile yola çıktığını belirten Koç o gecenin keyifli bir rekabetle geçeceğini vurguladı.


MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Berkay; ‘’Ödül törenleri büyük ve teşvik edici bir heyecan oluşturur, bu sene aldığı yeni adıyla anlam ve içeriğinin daha güçlü olması sağlanmış. Ülker Albeni ‘’Al Sahnelere Taşı Beni’’ yarışması genç yetenekler arasında büyük bir heyecan yaratacaktır.’’ dedi.


MÜYAP Başkanı Bülent Forta

Konuşmasında Kral, Doğuş ve Ülker Grubu’na teşekkür eden MÜYAP Başkanı Bülent Forta; 18 yıllık tecrübeden gelen Kral TV Müzik Ödülleri töreninin Türkiye Müzik Ödülleri törenine dönüşmesinden kaynaklanan sorumluluğun önemine dikkat çekti.


Kral Yayın Grubu yöneticisi Mehmet Akbay

Aday adayı oylamalarına bugünden itibaren www.turkiyemuzikodulleri.com adresinde başlanan Türkiye Müzik Ödülleri’nin Gala Gecesi, 11 Nisan 2013 Perşembe akşamı İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim