Bugüne kadar gün ışığına çıkmamış, saklı kalmış bu hazinenin kendisi için anlamının çok büyük olduğunu belirten İrem Derici, şarkının hikayesini şöyle anlatıyor:Melih Kibar babamın çok yakın bir dostuydu. Babamla birlikte sık sık onun stüdyosuna giderdik. Melih Ağabey, hastalanmadan bir-iki ay önce, yine babamla birlikte onun stüdyosundaydık. Ben daha 16 yaşında, hayran olduğu müzik adamının karşısında heyecandan nefesini tutan bir konservatuar öğrencisiydim. Ansızın, hiç beklemediğim bir şey söylemişti Melih Ağabey... Artıkşarkı yapamıyorum. Her gün yeni melodiler aklıma geliyor; aklımda, dilimde bir sürü melodi var amaÇiğdem (Çiğdem Talu) gittikten sonra onları söze dökebilen olmadı. Sonra bir an durup devam etmişti Yalnız genç bir söz yazarı var (Özlem Küçükyılmaz), onunla galiba iyi bir şeyler yakaladık. Size çalayım da dinleyin dedi, ardından piyanosunun başına geçerken, bana bugün hatırladığımda bile tüylerimi diken diken eden o teklifi yaptı; Hadi İrem, şarkıyı sen söyle... Bundan 7 sene önce Melih Ağabeyin stüdyosunda piyano başında söylediğim o şarkı Bensiz Yapamazsındı. Şarkı bittiğinde Melih Ağabey gözünde yaşlarla bize döndü; Nasıl? Olmuş değil mi? Sözler, müziğin içine nasıl da işlemiş, fark ettiniz mi?...diye sordu. Fark etmek ne kelime?! Babam da, ben de büyülenmiştik ve ben o şarkıyı, Bensiz Yapamazsını bir daha hiç unutamadım.
 
Yapımcılığını GNL'nin üstlendiği, albüm fotoğraflarını Nihat Odabaşı'nın, klibini Müfit Samık'ın çektiği, görüntü yönetmenliğini ise Veli Kuzlunun yaptığı Bensiz Yapamazsının çekimleri 20 saat sürdü. Galatada bir evde çekilen ve ne birlikte yapabilen, ne de ayrı kalabilen iki insanın tutku dolu aşkını anlatan klipte İrem Dericiye Ceyhun Mengiroğlu eşlik etti.
 
Derici'nin single'ı haftaya müzik marketlerdeki yerini alacak.
 
Daha önce kendi kurduğu gruplarla, İstanbulda pek çok mekanda sahne alan ve birçok reklam jingleına sesiyle hayat veren İrem Derici, Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve MSÜ Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü mezunu.
Editör: TE Bilisim