MICHAEL JACKSON’IN KİŞİSEL VHS KOPYASINDAN
WEMBLEY STADYUMU’NDAKİ 16 TEMMUZ 1988 PERFORMANSI,
İLK KEZ BU ALBÜMLE GÜN IŞIĞINA ÇIKACAK!

BAD ALBÜMÜ DÖNEMİNDEN
YENİ ORTAYA ÇIKAN KAYITLAR VE DEMOLAR!
 
    “Who’s Bad”in bir neslin en akılda kalan şarkı sözlerinden biri olmasından 25 yıl sonra Sony Music ve Michael Jackson Estate işbirliği ile 18 Eylül 2012’de yayınlanacak olan “BAD 25” albümlerinin beklenen şarkı listesi açıklandı. 3 CD’den oluşan bu delüks albümde, koleksiyonerlere özel kitapçıklar ve rekor kıran BAD turnesinden daha önce yayınlanmamış bir DVD ilk kez müzikseverlerin beğenisine sunulacak!
 
            Estate of Michael Jackson’ın yöneticilerinden John Branca ve John McClainn albüme ilişkin şöyle açıklamada bulunuyor: “Kayıtlardan, turneye; turneden büyük anlaşmalara uzanan BAD dönemi, Michael’ın kariyerinde yaratıcı bir solo sanatçı olarak ortaya çıkışını simgeliyor. Bu albüm neredeyse tüm şarkıları Michael Jackson’a ait olan ilk albüm. “Bad” ayrıca, içinde yer alan 5 single’ın hepsinin 1. sıraya yerleştiği müzik tarihindeki ilk albüm oldu ve bu rekor 25 yıl boyunca kırılamadı. Michael ilk defa solo olarak bir turneye çıkıyordu; onun bakış açısı, kararları doğrultusunda oluşacak bir şovdu bu. BAD albümünün ve turnenin nefes kesen başarısı, Michael’in besteci, sahne sanatçısı ve prodüktör olarak “Popun Kralı” ünvanıyla anılmasındaki ilk adım oldu. Bu albümle, Michael’in kariyerindeki tarihi bu dönemi kutlamaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz.
 
BAD 25 Anniversary Deluxe Edition’da yer alacak olan 3 CD ve 1 DVD’nin içeriği şu şekilde:
  • CD 1’de orijinal BAD albümünde yer alan “Smooth Criminal”, “Man In The Mirror”, “Bad”, “Another Part of Me”, “The Way You Make Me Feel” ve “Dirty Diana” tekrar master edildi, şarkılar 25 sene önceki hallerinden kopmadan aynı sıralamada yer verildi. Albümde aynı zamanda BAD albümünün ilk single’ı olan “Just Can't Stop Loving You” tekrar yayınlanacak.

  • BAD 25 albümündeki bir diğer CD’de Michael Jackson’ın Hayvenhurst’teki kişisel stüdyosunda kaydedilmiş, daha önce yayınlanmamış içerikler bulunuyor. Ayrıca 2001 yılında BAD Expanded Edition albümünde yer alan 3 bonus şarkı, “I Just Can’t Stop Loving You”nun daha önce yayınlanmamış Fransızca versiyonu, Nero tarafından remikslenmiş “Speed Demon” ve Pitbull ile Hollandalı DJ Afrojack işbirliğinde hazırlanan yepyeni bir “BAD” remiksi bulunuyor.
·         Bu çok özel albümde yer alan şarkı listesi, Michael’ın BAD’in kayıt dönemi esnasındaki sanatçı ruhunu yansıtmasının yanı sıra şarkı yazarlığı ve kayıt dehalığının gittikçe nasıl şekillendiğini göstermek üzere oluşturuldu. Albümde yer alan bazı şarkılar için hemen hemen bitmiş kayıtlar olduğunu söyleyebiliriz, öyle ki; Micheal Jackson, bu şarkıların kendi vizyonunu tam olarak yansıttığından emin olmak için o kadar çalıştı ki herhangi başka bir sanatçı bu şarkıların bittiğini bile düşünebilir. Diğer kayıtlar ise tamamlanmaya yakın durumda olmasına rağmen Micheal Jackson’ın farklı dönemlerdeki yaratıcılığını göstermeye fazlasıyla yeterli idi. Sonrasında “Smooth Criminal” olarak vücut bulmuş  “Al Capone” demosu, tamamlanmaya yakın haldeki demolardan “Don’t Be Messin’ Around” ve öncesinde “Song Groove” olarak isim verilmiş bir şarkı albümde yer alan hazinelerden sadece birkaçı. Daha sonra “Abortion Papers” olarak tanıyacağımız “Song Groove”un; Michael’ın, geçmişi, kişiliğini ve hassas olduğu konuları nasıl daha iyi yansıtabileceği üzerine oldukça vakit harcadığını kendi çalışma kayıtlarından öğreniyoruz.
·         Michael Jackson’ın 16 Temmuz 1988’de Wembley Stadyumu’ndaki efsanevi konserinin DVD’si, albümün en değerli ve öne çıkan içeriği olarak dikkat çekiyor. DVD, farklı performansların bir toplaması değil, Prens Charles ve Prenses Diana’nın ve de tüm biletleri tükenen konserin 72.000 izleyicisinin karşısında sergilenen baştan sona bir gösteri. Bu şov, yarım milyondan fazla kişinin katıldığı rekor kıran yedi konserden biriydi. Konser esnasında ekranlardaki görüntülere yansıtıldığı şekildeki DVD, Michael Jackson’ın kişisel VHS kopyasından hazırlandı. Yeni ortaya çıkan bu çekimler, şovun bilinen tek örneği. Hayranların konserin ambiyasını yeniden yaşamaları için, konser görüntüleri yenilendi ve ses kalitesi iyileştirildi.
·         DVD’de Michael’ın aynı sene 15 Temmuz’da verdiği Wembley’deki bir başka konserinde söylediği “The Way You Make Me Feel” performans görüntüleri de yer alıyor. Ayrıca bu albümde, 1987 yılının Eylül ayında BAD Dünya Turnesi kapsamındaki Yokohama Stadyumkonserinden heyecan verici “I Just Can’t Stop Loving You” ve “Bad” performanslarını da görme şansı bulacaksınız.
CD ONE – Original Album
CD TWO – Bonus Tracks, Unreleased Tracks, Demos, Remixes
1. Bad
1. Don’t Be Messin’ Around
2. The Way You Make Me Feel
2. I’m So Blue
3. Speed Demon
3. Song Groove (A/K/A Abortion Papers)
4. Liberian Girl
4. Free
5. Just Good Friends
5. Price Of Fame
6. Another Part Of Me
6. Al Capone
7. Man In The Mirror
7. Streetwalker
8. I Just Can’t Stop Lovin’ You
8. Fly Away
9. Dirty Diana
9. Todo Mi Amor Eres Tu (I Just Can't Stop Loving You, Spanish Version)
10. Smooth Criminal
10. Je Ne Veux Pas La Fin De Nous (I Just Can't Stop Loving You, French Version)
11. Leave Me Alone
11. Bad (REMIX BY AFROJACK FEATURING PITBULL - DJ BUDDHA EDIT)
 
12. Speed Demon (REMIX BY NERO)
 
13. Bad (REMIX BY AFROJACK - CLUB MIX)
 
 
CD THREE – CD Live at Wembley Stadium July 16, 1988
DVD – DVD Live at Wembley Stadium July 16, 1988
1. Wanna Be Startin' Somethin'
1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. This Place Hotel
2. This Place Hotel
3. Another Part Of Me
3. Another Part Of Me
4. I Just Can't Stop Loving You
4. I Just Can't Stop Loving You
5. She's Out Of My Life
5. She's Out Of My Life
6. I Want You Back / The Love You Save / I'll Be There
6. I Want You Back / The Love You Save / I'll Be There
7. Rock With You
7. Rock With You
8. Human Nature
8. Human Nature
9. Smooth Criminal
9. Smooth Criminal
10. Dirty Diana
10. Dirty Diana
11. Thriller
11. Thriller
12. Working Day And Night
12. Bad Groove (the Band Jam section)
13. Beat It
13. Working Day And Night
14. Billie Jean
14. Beat It
15. Bad
15. Billie Jean
16. Man In The Mirror
16. Bad
 
17. Man In The Mirror (Encore)
DVD – DVD Live at Wembley Stadium July 16, 1988
1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. This Place Hotel
3. Another Part Of Me
4. I Just Can't Stop Loving You
5. She's Out Of My Life
6. I Want You Back / The Love You Save / I'll Be There
7. Rock With You
8. Human Nature
9. Smooth Criminal
10. Dirty Diana
11. Thriller
12. Bad Groove (the Band Jam section)
13. Working Day And Night
14. Beat It
15. Billie Jean
16. Bad
17. Man In The Mirror (Encore)

And Bonus Tracks Include: 
1. The Way You Make Me Feel (Performed at Wembley the previous night, July 15, 1988)
2. I Just Can’t Stop Loving You/Bad (Performed at Yokohama Stadium, September, 1987

Michael Jackson'un beklenen albümü 18 Eylül 2012'de müzik marketlerde yerini alacak...

Editör: TE Bilisim