Git Gideceksen.. Geleceğin Yok.. Hain.. Yok yok; bu üç cümle bir sevgilinin ardından aynı anda söylenmiş uzun bir cümleyi oluşturmuyor.. Bir üçlemenin son hali.. Müzik dünyasına Mardin’in armağan ettiği genç sanatçı Murat Akgün’ün bugüne kadar piyasaya çıkardığı üç albümünün adları.

İlk albümü ‘Git Gideceksen’ ile adını geniş çevrelere duyuran, ikinci albümü ‘Geleceğin Yok’ ile iyi bir çıkış yakalayan Murat Akgün; üçlemenin son albümü olan ‘Hain’i tamamladı. Albüm geçtiğimiz günlerde müzik marketlerin raflarını süslemeye başladı.

İyi bir kuyumcu ustası olmayı hayal ederken kendini birden bire müzik dünyasının içinde bulan Murat Akgün kimdir?
1 Ağustos 1976 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul çağına gelince ailesi İstanbul’a yerleşti. Liseyi bitirdi. O yıla kadar eğitim hayatı boyunca okullarının hemen hemen tüm müsamerelerinde sahneye çıkıp şarkı söyledi. Lise bitince kuyumculuk sanatı ile ilgilenmeye başladı. Ailesinin gelecekte iyi bir kuyumcu olacağı gözüyle baktığı Murat Akgün; her şeye rağmen müzikten vazgeçmedi. Sonunda kuyumculuğu tamamen bırakıp Rasim Gezmiş’ten şan eğitimi almaya başladı.

Müzik dersleri devam ederken, çeşitli korolara girip, sahneye çıktı. Şarkı sözü yazıp, beste yaptı. ‘Git Gideceksen’ ve ‘Geleceğin Yok’ ile adını müzik dünyasına yazdırdıktan sonra şimdi de ‘Hain’ ile müzikseverlerin huzuruna çıktı. Üç bestesine yer verdiği son albümünün aranjörlüğünü ve yönetmenliğini ise aynı zamanda kendi orkestrasının da şefi olan Kemal Dindoruk üstlendi. Şu sıralarda tüm müzik kanallarında dönmeye başlayan ‘Hain’ şarkısını klibini ise Tuğcan Moğolkanlı yönetti.

‘Murat Akgün’ uzun havalarıyla, halaylarıyla, kendine özgü tarzıyla düğünlerin ekstraların vazgeçilmez ismi…

Editör: TE Bilisim