Çapulcu terimi direnişle birlikte İngilizce'ye dahi girerken pek çok sanatçı mesele üzerine şarkı yazdı. Çapulcular üzerine son şarkıyı ünlü sanatçı Nazan Öncel yazdı. Gezi Parkı direnişçileri için "Güya" şarkısını yazan Öncel'e "Çapulcu Orkestrası" eşlik etti. Sanatçı sadğuyu davetinde bulununarak şu açıklamayı gönderdi.


Nazan Öncel Çapulcu Orkestrasıyla Geziye Destek için Güya Dedi

Onlar yurdunu seven, bu coğrafyada yaşayan bu memleketin onurlu insanları. Haysiyetlerini korumak için seslerini yükselttiler. Ne mutlu bize ki güzel yurdumun güzel insanları, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle siyasetten öteye bir gençlik hareketiyle ağacına, parkına, sinemasına, kültürüne sahip çıkılması gerektiğinin bilincindeler. Onlar bugüne kadar ötekileştirilmiş, itelenmiş, bir kere olsun ne istediği sorulmamış ama onlar adına kararlar alınıp, verilmiş kardeşlerimizdir. Bugün onları hafife almak, onurlarını kırmak yerine dinleyerek ve anlamaya çalışarak demokrasi adına büyük adımlar atılacağını düşünürüm.

Bu duyguları paylaşan insanlar benden Gezi Parkı için bir şarkı istediler, seve seve yazıp söyleyerek ve her sağduyulu bir yurttaş gibi ödevimi yerine getirdim.

Memleketim için, güzel günler için, onları hayranlıkla takip ediyor, cesaretlerini alkışlıyor, her birini bir dünya sevgiyle kucaklıyorum.

Nazan Öncel




Şarkı Sözleri:

Güya

Beni bir kere dinleyebilirdin
Dahası bana güvenebilirdin
Ne istiyorum bir sor bakalım
Bir dur bakalım
Belki ben haklıyım
Bir tutturmuşusun
Çapulcu bunlar
Hepsi ayyaş
Evet nasıl da bildin
Geç bunları geç
Gel sadede
Gel şu Geziye
Bir kere de iyi bir şey söyle
Güya yanımdaymışsın hep güya
Güya beni severmişsin güya
Nasıl da yalan
Güya yolundaymış her şey güya
Güya mutlu mesutmuşuz güya
Ötelenmişiz itelenmişiz
Susturularak bugünlere gelmişiz
Emek yıkıldı
Rüya yakıldı
Geziye nolacak
Sonra nolacak
Yok öyleymişim
Yok böyleymiş
Neysem neyim
Böyle iyiyim
Eli sopalı adamlarını
Salma üstüme
Çek şunları
Güya yanımdaymışsın hep güya
Güya beni severmişsin güya
Nasıl da yalan
Güya yolundaymış her şey güya
Güya mutlu mesutmuşuz güya

Söz, beste: Nazan Öncel

Nazan Öncel Çapulcu Orkestrası

Düzenleme: Janti




İşte ünlülerin çapulcu ile ilgili unutulmayan tweet'leri

Oyuncu ve Televizyoncu Okan Bayülgen: Polise gazetecilere siyasilere öfke duyuyorlar! Ee ne kaldı? Provokatörler ile halkı karıştırmayın! Halka çapulcu demeyin!

Tiyatro Sanatçısı Nilgün Belgün: Kapıya gelen postacı bana" sizi bulamamışlar Nilgün hanım dedi.Ben de "Çapulcu Nilgün "diye sorsunlar bulurlar" dedim

Yapımcı Erol Köse: akşam için erkekler takım elbise kravat, bayanlar abiye giysin. ÇAPULCU DİYORLAR SONRA.

Müzisyen Fazıl Say: Çapulcu orkestrası ilk provası...Daha iyi olacak.
Aykut Işıklar: Fazıl Say arık konserlerinde piyanodan önce tencere-tava çalacakmış. Ayyaş Mozart ile çapulcu Beethoven'den en besteler

Sanat Müziği Sanatçısı Onur Akay: Tencereyle tavayla başladım bir havaya ne sağcıyım ne solcu yeni şarkım çapulcu.

Ses Sanatçısı Yavuz Bingöl: Ne zaman adam oluruz.? Taksim'e çıkan vatandaşlarımıza neden çapulcu dediniz sorusunu sorabilirsen?

Oyuncu Nurgül Yeşilçay: Sen çapulcu olmasan,ben çapulcu olmasam,biz çapulcu olmasak... Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Gazeteci Ayşe Aral: Ben çapulcu bir alkoliğim. Okur yazar, sicili temiz, ailesi temiz, evladı olan bir anneyim. Halkım ben ama çapulcuyum ve alkolik.

Müzisyen Feyyaz Kuruş: Bizim mahalle, densiz, faşist, alkolik ve çapulcu dolu.

Müzisyen İsmail Tunçbilek: Tüm 'Çapulculara'selamlar, sevgiler...Bugun bu 'ÇapulcuTürkiye Cumhuriyetini ve Milletini Sazı ile Temsil edecek.
Editör: TE Bilisim