İstanbul’un en nezih eğlence mekanı ve tek gazinosu Günay’da 3 yıl aradan sonra sahneye çıkan Nilüfer’i dinlemeye gelen hayranları müzikholü hıncc hınç doldurdu.  Son çalışmasını 13 sevilen rock grubu ve şarkıcıyla düet yaparak hazırlayan sanatçı sahnede yeni albümünden şarkılar da söyledi. Albümde rock müzisyenleriyle düet yapan Nilüfer sahnede, o şarkıların yeni düzenlemelerini orkestrasındaki vokalistleriyle yaptı.

“ALLAH HERKESE SAĞLIK VERSİN”

İki yıl önce yakalandığı Meme Kanseri’ni de yenmeyi başaran Nilüfer ilk şarkısını tamamladıktan sonra alkışlara teşekkür ederek, “Ben küçükken hiç ölmeyeceğimi zannederdim. Ben bir yolunu bulurum ölmem diye düşünürdüm. Büyüdükçe, yaş aldıkça öyle olmadığını gördüm. Bir gün herkesin öleceğini kavradığımda ise hayata daha sıkı tutunmak gerektiğini anladım. Allah hepinize sağlık versin.”

Nilüfer bu sözlerin ardından, ‘Bir Garip Yolcu’ şarkısını söyledi. Ünlü şarkıcı sahneye önce uzun, topuklarına kadar uzanan şık bir elbiseyle çıktı. Bel ve göğüs bölgesi kendinden çiçek işlemeli, kolsuz elbisesini ikinci bölümde değiştiren sanatçının giydiği ikinci siyah elbisenin eteği daha kısa ve son derece şık görünümlü dantel işlemeliydi.

1970 yılında birincilikle kazandığı ‘Altın Ses Yarışması’yla müzik hayatına başlayan Nilüfer, kariyerinde 43 yılı geride bırakırken Günay sahnesinden sık sık nostalji yapmayı da ihmal etmedi.

1973 yılında plağa okuduğu ve kendisini meşhur eden ‘Dünya Dönüyor’ isimli şarkısını şu sözlerle anons etti:
“17-18 yaşlarında bir genç kızken okuduğum bu parça, bir anda bütün Türkiye’nin dinlediği bir şarkı haline geldi. Tam 40 sene geçmiş. Heydi bir kere daha o günlere gidelim.”

HAYAT ‘SİL BAŞTAN’
Ve Nilüfer, ‘Dünya Dönüyor’ şarkısını söylerken, Günay’ı dolduran yaklaşık 450 hayranı, oturdukları yerden kendisine hep bir ağızdan eşlik ettiler.

Sahnede hareketli şarkılarda sık sık dans eden sanatçı dinleyenlerini de kendi coşkusuna ortak etmeyi bildi.

Nilüfer sahnede kendi şarkılarının yanı sıra birkaç yeni parça da söyledi. Repertuarına Şebnem Ferah’ın çok sevilen şarkısı ‘Sil Baştan’ı da almıştı. Şarkıyı şöyle anons etti:

“Şebnem Ferah’la, önceki albümüm ’12 Düet’te ‘Erkekler Ağlamaz’ isimli şarkımı söylemiştik. Şimdi ben farklı bir şey yapacağım, onun bir şarkısını söyleyeceğim: ‘Sil Baştan’ Bu şarkıyı biraz benim hayatıma dokunduğunu düşündüğüm için söylemek istedim.”

LATİF DEMİRCİ VE AYŞE NAZLI DA İZLEDİ

Yeni albümünde Hayko ile seslendirdiği ‘Aşk Kitabı’ isimli parçasını, rock düzenlemesiyle vokalisti Onur ile söyleyen şarkıcı “Nasıl, haşin bir şarkı değil mi; fırtına gibi bir şarkı oldu” sözleriyle beğenisini dile getirdi.

Nilüfer’i sahnede izleyenler arasında, sanatçının 13 yaşındaki kızı Ayşe Nazlı ile erkek arkadaşı ünlü karikatürist Latif Demirci ve Demirci’nin kızı da vardı.

Editör: TE Bilisim