"ÖLÜRÜM SANA" BU SEFER ROCKA İLE DAHA SERT VE AGRESİF...

RockA 5 Kasım’da DMC etiketiyle çıkacak olan ilk single çalışması ile müzik sektörüne oldukça hızlı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Grup, Tarkan’ın sevilen parçası ‘Ölürüm Sana’ ya farklı bir yorum getirerek hem şarkıya kendi tarzına özgü rap ve elektronik öğeler ekledi hem de şarkıyı daha sert ve agresif bir şekilde yorumladı.

İçerisinde 2 şarkı bulunan "Ölürüm Sana" single çalışmasında bir de RockA şarkısı var. "Anlatması Zor" isimli bu şarkı da RockA'nın gelecek albümünün nasıl olacağına dair bir ipucu. Sert gitar ritimleri üzerine elektronik öğeler ekleyen grup, güçlü şarkı sözleri ve kendine has sound yapısıyla oldukça iddialı.


TARKAN VE ROCKA KAMERA KARŞISINDA...

Single öncesi geçtiğimiz günlerde "Ölürüm Sana" şarkısına Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen klipte Tarkan gruba olan desteğini bir kez daha göstererek RockA ile beraber kamera karşısına geçti. Filmline’ın yaklaşık 60 kişilik ekibiyle beraber Şile’de ormanlık bir arazide gerçekleştirilen ve Veli Kuzlu'nun görüntü yönetmenliğini üstlendiği klibin çekimleri 2 gece, post prodüksiyon çalışmaları ise 1 ay sürdü.

Ölürüm Sana video klip çalışması single çıkış tarihiyle aynı günde (5 Kasım 2012) tüm müzik kanalları ve yasal dijital platformlarda yer alacak.

1. Ölürüm Sana
Söz & Müzik: Tarkan
Rap: Halil Özüpek
Orjinal Düzenleme: Ozan Çolakoğlu
Yeniden Düzenleme: RockA
2. Anlatması Zor
Söz & Müzik ve Düzenleme: Halil Özüpek
Yapım: DMC
Prodüktör: Halil Özüpek
Kayıt ve Edit: Halil Özüpek
Kayıt Stüdyosu: Mars Stüdyoları (Ankara)
Miks ve Mastering: Levent Demirbaş (db Stüdyoları/İstanbul)
Fotoğraflar: Mehmet Geren
Görsel Tasarım: Okan Özdemir


ROCKA HAKKINDA
RockA genel anlamda nu-metal, rapcore, alternatif rock müzik tarzında çalışmalar yapan Ankara’lı bir müzik grubudur. Grup elemanlarının etkilendiği ve dinlediği müzik tarzları geniş bir yelpazede olduğundan dolayı yapılan çalışmalar her zaman çeşitlilik göstermektedir. Temel olarak rock müzik yapısının üzerine rap, popüler ve progressive elektronik öğeler eklemektedir.


RockA, 2005 yılında Ankara'da vokalist Halil Özüpek ve bas gitarist Cem Sönmez tarafından kuruldu. Aynı yıl yayınlanan Kır Kapıları ve Zor isimli iki demo ile amatör müzisyenler arasına katıldı. Sonrasında grupta çeşitli eleman değişiklikleri yapıldı ve 2007 yılı başlarında gruba önce gitarist Barış Ceylan ve davulcu Ömer Uyanık sonrasında ise Berkay Ertürk dahil edildi. Grup elemanlarında istikrarın yakalanmasından sonra RockA internet üzerinden 3 demo (Masal, Kaçarken ve Aynı Ben Gibi) daha yayınladı. Bu demolar ile beraber adını iyiden iyiye duyurmaya başlayan grup aynı yıl Dream TV, Billboard, Yüxexes, Aktüel, Number One TV gibi önemli basın yayın organlarında yer almaya başladı. 2008 yılında her sene düzenlenen Rock-A ve Barışarock gibi önemli festival ve etkinliklerde sahne aldı. 2009 yılı başlarında Halil Özüpek'in Ankara Mars Stüdyolarında çalışmaya başlaması ile beraber RockA ilk albümünün kayıtlarına girdi. Zorlu bir kayıt sürecinde grup albüm için yine vokalist Halil Özüpek prodüktörlüğünde 30'u aşkın şarkı kaydetti. Kayıtların bitmesiyle beraber grup dinlenmek ve gelecek için hazırlıklar yapmak adına hem konser tekliflerini geri çevirip hem de internet üzerinden tüm bilgilerini çekerek bir süre kendini saklamayı tercih etti. 2 yıl süren bu sessizlik döneminden sonra 2011 yılında albüm miks işlemleri için yeniden stüdyoya girdi. Aynı dönemde Miller Music Factory 2010 yarışmasına cover kategorisinde "Ölürüm Sana (demo versiyon)" şarkısıyla katıldı.

Nisan 2011 tarihinde düzenlenen finallerde binlerce grup arasından 2. ödülü aldı ve Pozitif Organizasyon tarafından Rock'n Coke 2011 festivaline davet edilen tek grup oldu. Temmuz 2011'de gerçekleşen festival RockA açısından önemli bir deneyim oldu. Yine aynı dönemlerde ilk albümün tüm işlemleri bitti ancak grup şarkılardan memnun olmadı ve yeniden stüdyoya girerek albüm üzerine değişiklikler yaptı. Bu kayıtlar sırasında albüm içerisine "Tarkan - Ölürüm Sana" şarkısı da alındı. Ardından Hitt Prodüksiyona gönderilen bu çalışma Türkiye'nin en önemli sanatçılarının başında gelen Tarkan Tevetoğlu tarafından çok beğenildi ve gruba bedelsiz olarak verildi. Bu gelişmeler yaşanırken grubun kurucu 2 üyesinden birisi olan Cem Sönmez ile karşılıklı olarak yollar ayrıldı ve gruba bas gitarist Yiğit Üney katıldı. Bu dönemlerde grup ilk önce internet üzerinden ilk diskografik çalışması olan Renksiz E.P.'yi yayınladı. 29 Ocak 2012 tarihinde yayınlanan bu mini albüm içerisinde albüm kayıtları arasından seçilen Renksiz, Herkes Her Şey ve Kaçarken şarkıları yer aldı. Sonrasında da DMC ile ilk albüm sözleşmesini imzalayarak majör sanatçılar arasında yerini aldı. Albüm öncesinde "Ölürüm Sana" ve "Anlatması Zor" şarkıları ilk single çalışmaları olarak seçildi. Şarkıların miks ve mastering işlemleri İstanbul'da Tarkan ile beraber yapıldı ve ardından Tarkan gruba desteğini bir kez daha göstererek Murad Küçük yönetmenliğinde çekilen Ölürüm Sana'nın klibinde RockA'ya eşlik etti. Sonrasında ise grubun ilk profesyonel çalışması "Ölürüm Sana [Maxi Single]" 5 Kasım 2012 tarihinde yayınlandı.

Megastar Tarkan, RockA Grubu'yla klasikleşmiş şarkısı 'Ölürüm Sana'ya cover yaptı.
Editör: TE Bilisim