Acının ve isyanın sesi Selda Bağcan; uluslararası konserlerine Berlin’de düzenlenen Pop-Kultur festivaliyle devam ediyor! Tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Bağcan; 1 Eylül 2016, Perşembe akşamı vereceği konserde şarkılarını onbinlerce müziksever için söyleyecek.
 
Yaz boyunca Avrupa’nın çok önemli festivallerinde dinleyicilerle buluşan Selda Bağcan, efsanevi sesiyle bu kez Berlin’in yeni festivali Pop-Kultur’e damgasını vuracak. Dünyanın en iyi kadın vokalleri arasında gösterilen sanatçı; bu yıl 3 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenen festivalde Tel Avivli rock grubu Boom Pam ile birlikte sahne alacak. Selda Bağcan; muhteşem sesi, benzersiz yorumu ve dünyada hit olup çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarıyla müzikseverleri coşturacak.
 
Canlı konserler, performanslar, konuşma ve okumalardan oluşan programıyla Pop-Kultur festivali, Berlin’in yoğun gündemine ışık tutuyor. İlk kez 2015’te gerçekleşen festival; düzenlediği atölye çalışmalarında genç yetenekleri profesyonel müzisyenler, ekonomik ve politik liderlerle bir araya getirmeyi de hedefliyor.
 
Geçtiğimiz aylarda İspanya’da Primavera Sound 2016’da,Polonya’nın Krakow şehrinde ve İngiltere’de gerçekleşen WOMAD festivalindekonserler veren Selda Bağcan; yurtdışının yanı sıra, Türkiye’nin birçok yerindeki konserlerinde sevenleriyle buluştu. Dünya basınında hakkında övgü dolu sayısız yazı yazılan, müziği ve siyasi duruşu ile farklı kategorilerde incelenen sanatçı; konserlerine devam ederken öte yandan “40 Yılın 40 Şarkısı” albümünün ikincisi için çalışmalarını da sürdürüyor.
 
Bilgi için: pop-kultur.berlin



SELDA BAĞCAN
Muhteşem sesi ve farklı yorumu ile dünyadaki pek çok müzik araştırmacısında şaşkınlık ve merak uyandıran Selda Bağcan; tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir sanatçı. ABD’de The Times gazetesinde yayınlanan “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesindeki 81 ismin arasına “Efsane Anadolu Şarkıcısı” olarak adını yazdıran Bağcan; İngiltere’de ise ünlü Rolling Stones dergisinin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listesinde yer alıyor.Elijah Wood, Antony Hegarty, Florence Welch gibi birçok dünya starının hayran olduğu efsanevi sanatçının albümleri ise, özellikle DJ’ler ve araştırmacı müzisyenlerin büyük ilgisini çekiyor.
Editör: TE Bilisim