Gezi Parkı konserleri iptal edildi

Konserlerin iptal edilmesinin ardından Sezen Aksu bir açıklama yaparak, "Gençlerin önünde saygıyla eğiliyorum" diyerek Galatasaray Lisesi'nin önünden Gezi Parkı'na kadar yürüyerek doğa için öğrencilere destek vereceğini açıkladı.



Gezi Parkı eylemine destek veren birçok sanatçı ve grup bu akşam 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde buluşacak. Oradan meydana yürüyecek olan müzisyenler saat 20.00’de Gezi Parkı’ndakilere konser verecekti. Sosyal medya da ki tepkiler üzerine konserler iptal edildi...

Sezen Aksu :

“Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu… Orada bir şarkı söylenecekse, ben hiç kimse olarak giderek yanlarında durmak isterim. Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermek düşünürüm. Ama bu çocukların şarkısı benden güçlü. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım. Bunlar sizinle paylaşmak istedim. Bu genç çocukların önünde saygıyla eğilmek istediğimi söylemek istedim.”

Sertap Erener: Bugün ve yarın gezi parkındaki konserlerin erken olduğunu düşündüğüm için katılmıyorum. Duyurularda ismim varsa dikkate almayın lütfen!

Demir Demirkan “Müzik insanları bir araya getirir ama henüz zamanı değil”

Can Bonomo: Gezi Parkı konseri için henüz erken. Ortada kutlayacak bir durum yok. Maksat İnsanları bir araya getirmekse insanlar onu kendi yaptı zaten.




Bugün Gezi Parkı'nda yapılması planlanan konsere katılmayacağını belirten Sezen Aksu  şunları söyledi:

GENÇLERİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

*Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu… Olağanüstü bir söz söylediler ve olağanüstü bir dille söylediler oradaki insanlar ve sokağa çıkan insanlar.Orada bir şarkı söylenecekse eğer ben hiç kimse olarak gidip orada yanlarında durmak ve ellerini tutmak isterim. Çünkü bizim kurabileceğimiz cümlelerin çok daha ilerisinde yepyeni bir cümle kurdular. Bunu çok saf, çok temiz ve olgun bir enerjiyle yaptılar. Dolayısıyla karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa seve seve yer almayı düşünürüm ama şu anda dediğim gibi bu çocukların şarkısı ben de dahil hepimizin söylediği şarkılardan çok daha güçlü.Ona eşlik etmekten yanayım. Bunu paylaşmak istedim. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım bugün. Arkadaşlarım ne karar verdiler bilmiyorum. Sanıyorum ki onlar da kendi aralarında olgunlaştırmaya çalışıyorlar bu durumu. Bunları sizinle paylaşmak istedim. Bütün bu genç çocukların önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum.

BİZİM TOPRAKLAR EFSUNLU

*Herkesin bir noktası var diye düşünüyorum. Bizim topraklarımız da enteresan, efsunlu topraklar...Diranetini, soğuk kanlılığını kontrol eden bu ülkenin içgüdülü insanlarından muaazzam bir olay ile yapıldı. Zaten adına da 'özgürlükçü' dediler. "Yeni biz hiç guruba, partiye yakın değiliz. Demokrasi istiyoruz, baskı istemiyoruz, özgürlük istiyoruz, darbe istemiyoruz" dediler. Dünyanın da en güzel adını koydular. Dünyada bu kadar güzel bir haraket olmadı diye düşünüyorum.

*Bir ortak duygu, bir ortak şuur artık ne demek gerektiğini bilmiyorum çünkü o kadar temiz ve yepyeni bir düşünce ile çarpıştık ki, bu enerji kendi adını kendisi koyacak. Biz sadece elini tutmalıyız ki, bizi de taşısınlar daha yukarıya, daha ileriye... Bir çok insan şükranla dolu. Herkesin gözündeki klişe perdelerin kalktığını düşünüyorum. Ben de dahilim buna, herkes de dahil. Bu çocuklar bizi yepyeni bir noktaya taşıyacaklar.

YÖNETİMLERİN EBEVEYN GÖREVİ YOK

* Burada ortak sese kulak vermek zorundayız. Yönetimlerin ebeveyn görevi yok. Seçim zamanı bir öneri sunarlar, beğenilmedi takdirde yeni önerilerin sunulacağı bir diyalog ortamı yaratılmalı. Bu insanlar yaşlısıyla, genciyle bu öneriyi getirdiler zaten. Elimizdeki yetki ve sorumlulukları sadece 4 yılda bir sandıkta değiştiremeyiz. 4 yıl çok uzun bir zaman, her şey olur. Bilişim çağındayız, her şey çok hızlı gelişiyor. Sokaktaki insala diyalog halinde olunmalı. 'Ben sizin iyiliğinizi düşünüyorum' Evet... Babalarımız da bizim iyiliğimizi düşünüyor. Orada nasıl bir çatışma çıkıyorsa burada da bir içsel çatışma çıktı haliyle.

*Ben diyorum ya yeni bir dünya önerisi var ortada. Bu dünya önerisinde oraya çadırlar kurulsaydı "Gelin bakalım çocuklar ne istiyorsunuz, gelin paylaşalım fikirlerimizi" denseydi...

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR

*Ben kendimi aşan noktalara girmek istemiyorum. Küllüyen kabul etmek ya da külliyen red etmek durumu var. Ancak bir de gri tonu vardır olayların. Şimdi bir fikrin yanında olursunuz, bir fikrin karşısında olursunuz. Bu noktada dört dörtlük onlarla uzlaştınız anlamına gelmez. Ben daha önceki açılım ve refedandum ile ilgili açıklamalarınmda da toplum fikrinin yanında durdum. Buarada da sivil toplumu destekliyorum. Değişen bir şey yok. Yaşam tarzı çok uzak olan insanlarla da uzlaştığımız özellikle de Türkiye'nin geleceği için uzlaştığımız insanlar olabilir. Sen o taraftansın, sen bu taraftansın gibi keskin fikirlerimizi hepimiz gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum.Dolayısıyla burada bir onur kırıklığı, gönül kırıklığı nedeniyle incinmiş insanlar var.Özür dilemek gerçekten erdemdir.Sayın başbakanın sinirlerinin bozuk olduğu, yorgun olduğu ya da kendi inançları doğrultusunda tavırları olabilir elbet. ama burada kendi şahsi tavırlar önemli değil. Evrensel hukuk kuralları içinde, insan olmak zaten doğuştan elde edilen bir haktır. Devredilemez. Bu hakkın etrafından ortaklık oluşturulması gerekiyor. Bu zıtlaşarak olmaz. Dilerim ki çok yumuşak bir uslüpla, bu müzakereleri bir an önce sağlayacak bi durumla karşı karşıya kalırız.Bütün kalbimle dua ediyorum.

KONSER İPTAL

Bu akşam yapılması planlanan Gezi Parkı konseri ise gelen tepkiler üzerine iptal edildi. Sanatçılar, siyah giyinerek Galatasaray'dan Taksim'e yürüyüş yapacak



2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylar nedeniyle Grup Yorum üyeleri de konseri iptal ederek, öğrencilere destek verdi.



Editör: TE Bilisim