SİBEL CAN GÜNAY’DA AÇIKLADI:
YENİ ALBÜMÜN A-1 ŞARKISI TARKAN’DAN

YAZA DAMGAMI VURACAĞIM, 
ARAP BESTECİDEN 2 ŞARKI ALDIM


İstanbul’un tek gazinosu Günay’da önceki akşam Sibel Can fırtınası esti. Sahnelerin en güzel solistini izlemek için haftalar öncesinden rezervasyon yaptıran konuklar için Günay’da yer kalmayınca kapılara kadar ilave masalar konulmuştu.

Sibel Can’ı izleyenler arasında Sibel Vatandost, Cem Kalyoncu, Nuran Çıtak, Şadan Kalkavan, Nur Yerlitaş gibi cemiyetin seçkin isimleri de vardı. Oyuncu İpek Tuzcuoğlu yakın arkadaşı Seray Sever ile gelmişti Sibel Can’ı seyretmeye.

Acun Ilıcalı’nın sevgilisi Şeyma Subaşı da bir grup arkadaşıyla birlikte Günay’daki eğlence gecesine katılmıştı.

Sahneye çıkmadan önce kuliste bir basın toplantısı düzenleyen Sibel Can yeni albümüyle ilgili bilgiler verdi.
Albüm için bir Arap besteciden iki şarkı aldığını kaydeden sanatçı şunları söyledi:

“O şarkılara bir söz yazarı arkadaşım söz yazıyor şimdi. Haziran’ın ilk haftası albüm çıkacak inşallah. Yaz albümü geliyor. Yaza damgamı vuracağım. Albümde 10 şarkı olacak. Çok güzel şarkılar seçtim, yorumumla, müziğimizle çok farklı, herkesin beğeneceği mükemmel bir albüm hazırlıyorum. Albümün A-1 şarkısı Tarkan’dan. Tarkan ile sürekli mesajlaşıyoruz.”
AĞIR AĞIR ZAYIFLIYORUM, DELİCESİNE DİYET YOK

Nisan ayında Avrupa konserleri olacağını da hatırlatan ünlü sanatçı yıllar önce kalabalık kadrolarla Avrupa turnelerine çıkıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü, “Ferdi Tayfur, Ahmet Kaya gibi değerli isimlerle Avrupa’ya turneye giderdik. Şimdi tek başıma çıkıyorum; solo konserler olacak. 8-9 Avrupa şehrinde peş peşe konser vereceğim, devamlı yenileri ekleniyor; bu sayı daha da artabilir. Ayrıca 6 Nisan’da TİM’de yıllar sonra ilk defa halk konserim olacak.”

Bir hayli kilo verip inceldi görülen Sibel Can muhabirlerin sorusu üzerine Osman Müftüoğlu’nun ‘Yaşasın Hayat’ projesine uygun olarak sağlıklı bir şekilde beslenerek inceldiğini şu sözlerle anlattı: “Ağır ağır zayıflıyorum, sağlıklı besleniyorum, öyle delicesine bir diyet yapmıyorum.”
MİAMİ’DE YANIP BRONZLAŞMIŞ

Günay’ı dolduran konukların alkış yağmuru altında sahneye çıkan ünlü sanatçı, Miami tatili sırasında güneşlenip bronzlaşan yanık teniyle farklı bir havaya bürünmüştü. Sanatçı, yaklaşık 3 saat süren programı boyunca 3 elbise değiştirdi.

Modacısı Nur Yerlitaş’ın diktiği, ince askılı, kolsuz, dantel işlemeli siyah elbise göğüs dekoltesiyle bir hayli iddialıydı. Sanatçının giydiği ikinci elbise kırmızı, üçüncüsü ise gri renkliydi. Sibel Can, sadece kostümleriyle değil, her elbiseye uygun olarak değiştirdiği takılarıyla da göz kamaştırıyordu.

Sibel Can Günay’daki yeni programı için repertuarında önemli değişiklik yapmıştı. Programının ilk bölümünde kendi şarkılarını, ikinci bölümünde Türk Sanat Müziği eserlerini, üçüncü bölümünde ise Tarkan, Sezen Aksu, Ahmet Kaya, Orhan Gencebay ve İbrahim Tatlıses şarkılarını söyleyen sanatçı bir de sürpriz hazırlamıştı.

Türk Müziği’nin keman virtüözü Mustafa Taşpınarlı’yı Günay programı için İzmir’den özel olarak getirten Sibel Can programının bir bölümünü 70 yaşındaki keman ustasının eşliğinde gerçekleştirdi.
Editör: TE Bilisim