Efsane söz yazarı Ali Tekintüre için tribute albümü yapılıyor

Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Baharı Bekleyen Kumrular Gibi, Toprak Alsın Muradımı, Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım Bugün, Benim İçin Üzülme, Mektupları Yırtıp Attın Diyelim, Karanlık Çökünce Sokağınıza, Senden Vazgeçmem, Hangimiz Sevmedik, Canım Dediklerim, Seni Yakacaklar, Yıkılmışım Ben, Evlat, İçiyorsam Sebebi Var gibi unutulmaz şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre için saygı albümü hazırlanıyor.

Akciğer kanserine yakalanan onlarca fenomen şarkının söz yazarı Ali Tekintüre için yapılacak albüme şarkıcılardan destek geldi. Yaklaşık 40 şarkıcı Tekintüre için yapılacak albümde yer almak için Polat Yağcı ve Samsun Demir’le iletişime geçti.

Akciğer kanseri hastalığına yakalanan birçok fenomen şarkının söz yazarı olan Ali Tekintüre’ye (63) yapımcılar ve şarkıcılardan destek geldi. Sektörde rakip olan Poll Production müzik şirketinin sahibi Polat Yağcı ve DMC’nin Genel Müdürü Samsun Demir, söz yazarı için tribute (Saygı) albümü yapmaya karar verdi.

Ünlüler sıraya girdi


Önceki gün yapımcı Polat Yağcı, Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay ve Afrikalı Ali lakaplı radyocuyla Tekintüre’yi evinde ziyaret etti. Yağcı, Instagram’da paylaştığı fotoğrafa albüm müjdesi verirken ünlü şarkıcılardan ise destek geldi. İbrahim Tatlıses, Hande Yener, Emre Altuğ, Mahsun Kırmızıgül, Beyazıt Öztürk, Murat Dalkılıç, Hülya Avşar, İzel, Emel Müftüoğlu, Yavuz Bingöl, Burak Kut, Serkan Kaya, İlyas Yalçıntaş, Gökhan Tepe, Zerrin Özer, Nilüfer, Volkan Konak, İpek Açar, Serdar Ortaç ve Toygar Işıklı gibi isimler albümde yer almak istediğini söyledi.


‘Elimizden ne geliyorsa’

Ünlü isimlerin Tekintüre’nin şarkılarını okuyacağı albümün tüm detayları 10 gün içinde belli olacak. Albümün tüm gelir ise söz yazarına aktarılacak. Kısa sürede bitirilmesi planlanan albüm için Hülya Avşar, “Bu projeyi yürekten destekliyorum” derken Zerrin Özer ise, “Gözlerim doldu, uzun zaman olmuş ruhumun böyle coşmadığı” yazdı. Tatlıses, “Ali’nin yazdığı şarkıları okuyarak arabeske başladım. Kaç sanatçı senin duygularınla yapılan eserle ekmek yedi, halen de yiyoruz” diyerek destek verdi. Beyazıt Öztürk ise, “Mükemmel hareket. Elimizden ne geliyorsa” diyerek projeye destek oldu.



Editör: TE Bilisim