İzmir Karşıyaka'dan yetenek sınavından ikincilik alarak okumaya hak kazandığı Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği ses eğitimi bölümünü yüksek başarıyla giren Cengiz Akbay, şansını müzik sektöründe iddialı bir hamleyle deniyor.

Bir arkadaşının vasıtasıyla Seda Sayan ile tanışan ve bu tanışmayla hayatı değişen Cengiz Akbay, Seda Sayanın süpervizörlüğünde gerçekleşen Nefesimsin albümüyle müzikseverlere merhaba dedi.

Cengiz Akbay filmlere konu olacak albüm sürecini Kasım ayında okuldan çıkmış eve giderken bir arkadaşım aradı; Seda Sayan ve Erkan Çelik burada gel çabuk dedi. Karşılarında bir şarkı okuma fırsatım oldu. Ardından Seda Abla, Erkan ağabey beğendiklerini söylediler. Benim tüm hayatım o akşam bambaşka bir hale dönüştü. Erkan ağabey bana albüm yapacağını söyledi ve albüm yolculuğum o akşam başladı. Erkan ağabey sayesinde Gaziantep'e veda ederek Istanbul'a yerleştim ve albümümü hazırladım diye anlatıyor.

'Nefesimsin' isimli yeni albümü ile bu yaz müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Cengiz Akbay Erco Müzik etiketiyle Erkan Çelik prodüktörlüğünde Seda Sayan süpervizörlüğünde albüm çıkarttı. Seda Sayanın yeteneğine çok güvendiği Cengiz Akbay, albümünden çok umutlu.

Albümün çıkış şarkısı 'Sağır Sultan' parçasının sözleri ve diğer tüm parçaların bestesi Burak Öksüzoğlu'na ait. Ahmet Özden ve Suat Aydoğanın aranjör olarak yer aldığı albümün çıkış şarkısı Nefesimsin ve Zeytin Karam isimli parçanın da söz yazarı olarak Erkan Çelik imzası dikkat çekiyor.
Editör: TE Bilisim