Tolga Şanlı, EP formatında yayınladığı ilk albümü "Manzinga" ile dinleyici karşısına çıkıyor. 

Henüz 23 yaşında olan genç gitarist, bestelerindeki dinamik enerjiyi, etnik motifleri modern tınılarla buluşturarak bizlere aktarıyor. Albüm, agresif tavrının yanısıra bizleri zaman zamanda mistik ve duygu yüklü bir atmosfere götürüyor.

Kayıtları Stüdyo Arı'da tamamlanan albüme Nevzat Yılmaz, Cengiz Tural, Zafer Şanlı, Tolga Bilgin ve Özgür Kurum eşlik etti. Albümün Mix ve masteringi yapan Arıkan Sırakaya, aynı zamanda Stüdyo Arı etiketiyle albümün yapımcılığını üstlendi. Albümle aynı ismi taşıyan parça Manzinga'nın performans klibini Burak Sarıkahya ve Saygın Ayyıldız çekti. Kapak tasarımı ise Berna Akboru'ya ait.

Tolga Şanlı kimdir?

1995 yılında İstanbul'da doğan Tolga Şanlı, bas gitarist olan babası Zafer Şanlı'nın yönlendirmesiyle erken yaşta gitar eğitimine başladı. Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim aldığı sırada 2011 yılında Vodafone Liseler Arası Müzik yarışmasında "En iyi Orkestra" ve "En iyi Enstrumanist" dalında ödüller aldı.

2012 yılında Berklee College of Music "5 Week Summer Program" için aldığı bursla 1.5 ay orada bulundu. Burada dünyaca ünlü trompetçi Tiger Okoshi önderliğinde kurulan All-Star grubuna seçilerek, Berklee Performance Center'da konser verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi - Müzik Toplulukları Programına birincilikle girdi. Genç yaşına rağmen Türkiye'de birçok sanatçıyla sahne çalışmaları yaptı. Son olarak 2016 yılında dahil olduğu What Da Funk grubu ile 2017 yılında WDF1 albümünü yayınladılar. Bu albümde kendi parçaları dışında, Harun Kolçak, Buray, İrem Derici, Simge Sağın, Gülçin Ergül, İrfan Özata, Gökçe, Can Gox ve Ferman Akgül gruba eşlik etti.

Editör: TE Bilisim