Büyük uluslarası yarışmaların birincisi keman virtüözü Alena Baeva, gelmiş geçmiş en popüler konçertolardan biri olan Alman Besteci Max Bruch’ın 1 no’lu keman konçertosunu icra edecek.

Avusturyalı şef Hans Graf ‘ın yöneteceği orkestra Türkiye'de çok nadiren canlı dinlenebilecek romantik müziğin en gizemli şahaseri, Anton Bruckner’in son senfonisini seyirci ile buluşturacak.

Konser öncesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Yayın Yönetmeni Cem Mansur “Bruckner, bir tuhaf adam” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ulusal Basque Orkestrası

İspanya’nın önde gelen senfoni orkestralarından biridir. Bask kültürünün dünya genelinde tanınması için adeta bir kültür elçisi rolü üstlenen Bask Orkestrası; şimdiye kadar Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İtalya’nın yanı sıra Arjantin, Brezilya ve Şili gibi Latin Amerika ülkelerinin de dâhil olduğu çok sayıda uluslararası turneye katılmıştır.

Hans Graf

Geniş repertuvara sahip olmasıyla tanınan seçkin Avusturyalı şef HansGraf; Houston Senfoni, Calgary Filarmoni, OrchestreNational Bordeaux Aquitaine’de müzik direktörlüğü yaptı. Ayrıca Salzburg Mozarteumve Bask Ulusal Orkestrası’nı yönetti. Graf, Fransız Hükümeti tarafından “Chevalier de l'Ordre de la Legiond'Honneur”, Avusturya Cumhuriyeti'ne hizmetleri için de“Grand Decoration of Honour in Gold”ile ödüllendirildi. Aynı zamanda Salzburg Mozarteum Üniversitesi Orkestra Şefliği Bölümü’nde Emeritus Profesör unvanına sahiptir.

Uluslararası ödülleri toplayan Alena Baeva

Mstislav Rostropovich ve Seiji Ozawa ile çalışan, hayranlık uyandıran sanatıyla adından söz ettiren Alena Baeva, kuşağının en hızlı yükselen keman sanatçılarından biridir. Wieniawski (2001), Moscow Paganini (2004), Sendai (2007) uluslararası keman yarışmalarında Grand Prix ve diğer özel ödülleri kazanan Baeva, unutulmaz bir kariyer sahibi olmayı başarmış ve dünyanın tanınmış orkestraları ile beraber sahne almıştır.

Konser biletleri 110 – 80 – 50 ve 30 TL olarak CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Editör: TE Bilisim