Rock müziğin genç ve başarılı ismi Umut Kuzey'e Akmerkez'de menajeri Murat Yıldırım ile birlikte sohbet ederken rastladık. Ünlü şarkıcı, şarkılarının sansüre uğradığını belirterek çok özel açıklamalar yaptı. Sorma adlı şarkısının herkesin günlük hayatında kullandığı bir kelime yüzünden (her anım boktan) TRT'de yayınlanmadığını belirten Umut Kuzey, “Rock müziğin yaşam felsefesi bu. Günlük hayatın daha içinde olduğu için günümüzde rock büyük ilgi görüyor” dedi. “Yaralı Gönül” adlı klibinin son sahnesinde dansöz oynattığı için TRT'de yayınlanmadığını belirten ünlü rockçı, bir önceki albümünde Amerikalı askerlerin çuval geçirmesini eleştiren bir sahneyi klibine taşıdığı için yayınlanmadığını belirterek sansürü eleştirdi.

Umut Kuzey, internet çağında, sosyal medyanın bu kadar revaçta olduğu bir dönemde birşeyi engellemenin mümkün olamayacağına dikkat çekerek; “Yıllarca Adana'da İncirlik Hava Üssü'nün yanında büyümüş birisi olarak, Amerika'nın bölgeye hakim olma isteğini şarkılarımla eleştirdim. Hala oyunlar oynanıyor, yıllardır şehitler veriyoruz.” dedi.


“Rock müzik Türkiye'de daha çok önem kazandı”

Pop müzikten rock müziğe kayışın önemli olduğuna dikkat çeken genç şarkıcı “Muhalif duruş önem kazanmaya başladı. Rock müzik toplumu, sosyal yaşantıyı sorgulayan ve duruşuyla var olan bir müzik türü olduğu için son dönem Türkiye de daha da önem kazandı” dedi. 

Destek ya da köstek olan oldu mu diye sorulması üzerine Umut Kuzey; “En büyük destek içimde. Yıllardır bıkmadan, usanmadan üretiyorum ve albüm yapıyorum. Yeni jenarasyondan birinin öne çıkmasını istemeyenler var tabi ki ama herkes kendi kısmetiyle başbaşadır. Gazino kültürü eskidenmiş. Şu anda artık internet ortamı var, tv kanalları var, sosyal medya var o yüzden engel olma diye bir şey olamaz” dedi.

Umut Kuzey şarkılarının sansüre uğradığını söyledi...

İkinci klip 'Sorma' adlı şarkıya gelecek!
Sorma adlı yeni albümünde ilk klibini Yaralı Gönlüm adlı şarkıya çeken Umut Kuzey, ikinci klibini “Sorma” adlı şarkıya çekecek. Yeni albümün cover şarkılardan dolayı büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Umut Kuzey “Yaralı Gönlüm'ü daha önce 1951 yılında Zeki Müren'in okuduğunu belirterek, Erkin Koray'ın Yalnızlar Rıhtımı'nı da albümüne taşımaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.


Umut Kuzey, Murat Yıldırım ile birlikte...
10 yıla 4'üncü albümünü çıkaran Umut Kuzey, Eylül ayında 'Sorma' albümünün konser turnesine başlayacak.

OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim