CAN BONOMO OTORİTELERİ İKİYE BÖLDÜ

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 57. Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili olarak otoritelerin yarışma hakkında ki görüşleri ise şöyle:

Semiha Yankı:
İsveç 1’inciliği kesinlikle hak etti. Can’ın hakkı ama kesinlikle 7’incilik değildi. İlk beşte olmalıydı. Can Bonomo’nun şovunda görsel eksiklikler vardı ama bu Can’la alakalı değil. İkinci olan Nineler’i de çok sempatik buldum. 3’üncü olan Sırbistanlı şarkıcı daha önce Türkiye’de yapılan yarışmaya gelmişti, o zaman İstanbul’da da ikinci olmuştu. Ama birinci olan Loreen, Aretha Franklin, Whitney Houston, Amy Winhouse gibi söyledi. Muhteşemdi. İlk üç bence doğru, Can Bonomo da dördüncü olmalıydı.

Sezen Cumhur Önal :
Ben ve Feccri Ebcioğlu yabancı şarkıları Türkçe’ye çeverirerek yıllarca Aranjmanları sevdirdik.Azerbaycan gibi bir Türk ülkesinde İngilizce şarkı ile yarışmaya katılmamız tam bir kepazelik. Bence hak ettiğimizden fazlasını aldık. Türkçe Olimpiyatlar için Türkiye’ye yabancı devletlerin geldiği bir ortamda bir Türk ülkesi olan Azerbaycan’a yabancı dilde şarkı ile katılmamızı doğru bulmuyorum. İsveç’i temsil eden Loreen 1’inciliği hakkıyla aldı. Can Bonomo elinden geleni yaptı, taverna müziği gibi… Politik mülahazalarda unutulmamalı.

Garo Mafyan:
1’incilik İsveç’in hakkıydı ve kazandı. Loreen, tek başına mükemmel söyledi. Can Bonomo gayet iyiydi, sempatikti. Bana göre daha yukarılarda olmalıydı. Bence bu yarışmanın adı artık Komşuvizyon. Müzik yarışmasına yakışmıyor bu durum. Rusya’da ki ninelerin ne işi vardı Allah aşkına o yarışmada, tamam sempatiktiler ama müzik adına yetersizlerdi.

Atilla Özdemiroğlu:
1’inciyi çok beğendim. İspanyol solistte çok sağlamdı. Bence adil bir yarışma oldu. Can Bonomo çok heyecanlandı. Heyecanlanmasa daha yukarılarda olabilirdi. Rusyayı temsil eden nineleri çok şeker buldum ama bence folklor şarkısı ol. Yarışmaya dalga geçmek için katılmışlar. Kimsenin buna hakkı olmamalı. Yaşamayan şarkıların yarışması Eurovision.

Ersen ve Dadaşlar'ın efsane yorumcusu Ersen Dinleten sosyal medya aracılığıyla yaptığı yorumda, Can Bonomo'nun şarkısının 1980 yılında Türkiye'yi temsil eden Ajda Pekkan'ın Petrol şarkısından bir farkı olmadığını belirterek Eurovision Şarkı Yarışması'nı eleştirdi... 


7'inci olan Can Bonomo eleştiri yağmurunu tutulurken,
1'inci olan İsveç'i temsil eden Loreen büyük beğeni topladı.

Olcay Ünal SERT
Editör: TE Bilisim