19 Şubat’ta Yahoo Live Led Zeppelin’in 40.yıl özel deluxe albümü “Physical Graffiti”nin gala gecesini yayınlayacak. Bu özel gecede, albümün yanında verilen özel CD’deki daha önce hiç yayınlanmamış parçaların da dinleyiciyle ilk kez buluşması sağlanacak. Bu özel dinletinin ardından grubun gitaristi ve bu özel albümün prodüktörlüğünü üstlenen Jimmy Page ile Londra’daki Olympic Stüdyoları’nda (40 yıl önce orijinal albümün kaydedilği stüdyo) bulunan seyircilerin canlı olarak gerçekleştireceği röportaj ekranlara getirilecek. 

Jimmy Page, geçtiğimiz yıllarda medya ve VIP davetler için hazırlanan birçok Led Zeppelin etkinliğine ev sahipliği yapmıştı. Şimdi ise tüm dünyadan Lez Zeppelin fan’ları Yahoo Live üzerinden bu benzersiz deneyimi yaşama olanağı bulacak. Ayrıca izleyiciler arasındaki bir kaç şanslı kişi Jimmy Page’e soru sorma şansını elde edecek. Stüdyoda bulunamayan ama yayını canlı olarak izleyen fan’lar ise #ledzeplive hastag’ini kullanarak sorularını iletebilecekler. 

Gecede, dinletisi yapılacak olan eserlerden birkaçının ismi de açıklandı: ‘In My Time Of Dying’ ve ‘Houses Of The Holy’ parçalarının albüm öncesi kayıtları, ‘Trampled Under Foot’ parçasının ‘Brandy&Coke’ ismiyle yapılmış erken mix kaydı ve ‘Boogie With Stu’ parçasının Sunset Sound Mix kaydı… Bunlara ek olarak, grubun 8 dakikalık efsanevi şarkısı ‘Kashmir’ in albüm öncesi orkestra kaydı, ve ‘In The Light’ parçasının farklı bir kaydı da alternatif şarkı sözleri ile bu sürpriz CD’nin içerisinde yer alıyor.

“Physical Graffiti”nin deluxe albümü CD, plak ve dijital formatlarda satışa sunulacak. Ayrıca sınırlı sayıda üretilmiş olan süper deluxe kutu da satışa sunulacak. Tüm bu formatların hepsini 24 Şubat’tan itibaren ( albümün orüjinal çıkış gününden tam 40 yıl sonra) satın alabileceksiniz.

Nerede: Yahoo Live // Yahoo Screen App
Gün ve Saat: 19 Şubat 2014, Perşembe- 21:00
Link: https://screen.yahoo.com/live/event/led-zeppelin



Led Zeppelin Hakkında

1968’de John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page ve Robert Plant tarafından kurulan Led Zeppelin, modern müzik tarihindeki en etkili, en yaratıcı ve başarılı gruplardan biri olmayı başarmış ve dünya çapında 300 milyondan fazla albüm satmıştır. Jimmy Page’in Plant, Bonham ve Jones’u gruba katarak; The Yardbirds gurubunun küllerinden yeniden yarattığı grup, bir süre The New Yardbirds ismiyle anılmıştır. 1969’da Led Zeppelin adıyla ilk albümlerini yayınlamışlardır. Bu albüm 12 yıl boyunca sürecek olan “dünyanın en iyi ve en yaratıcı rock grubu”nun müzik hakimiyetinin başlangıç noktası olarak görülür.

Led Zeppelin hala müzik tarihinde edindiği önemli rol için ödüllendirilmeye devam ediyor. Gruba 1995’te Rock&Roll Hall of Fame Müzesi’nde yer verildikten sonra, 2005’te de Grammy Hayat Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülmüşlerdir. Grammy’den bir yıl sonra Stockholm’de Polar Müzik Ödülü’nü almışlardır. Grubun kurucu üyeleri Jones, Page ve Plant, grubun üyelerinden John Bonham’ın oğlu Jason Bonham ile 2007’de Londra O2 Arena’da arkadaşları ve Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün adına düzenlenen anma konserinde ana grup olarak sahne çıktı. Grup, 2012 yılında müziğe yaptıkları katkılardan ötürü America Culture at the Kennedy Center Honors Ödülü’ne layık görüldü. Ocak 2014’te Ahmet Ertegün anma konserinin canlı performans kayıtlarından oluşan Celebration Day albümleri ile “En İyi Rock Albümü” dalında Grammy Ödülü kazandılar.

Albümü iTunes üzerinden satın almak için: http://bit.ly/1z2nD9l


Editör: TE Bilisim