Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) kayyum olarak atanan yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan ve 2 gün önce yapılan toplantıda başkan seçilen Yavuz Bingöl, istifa etti. Bingöl'ün, Orhan Gencebay'ın "Yavuz çok yıprandı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın adı da Yavuz'un başkanlığı nedeniyle çok ortaya atılıyor, Fuat Güner'in başkan olması daha uygun olur" mesajına tepki göstererek istifa ettiği öğrenildi.

T24'ten Gonca Tokyol'un haberindeki iddialara göre, hükümet tarafından kayyum olarak atanan yeni yönetim, ilk toplantısını iki gün önce gerçekleştirdi ve Yavuz Bingöl, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. MESAM'ın eski başkanı olan, ancak bir süre önce, Arif Sağ ile tartışmaya girerek yönetim kurulundan istifa eden Orhan Gencebay sürece dâhil oldu ve Bingöl yerine Fuat Güner'in başkan olması yönünde görüş belirtti.

Fuat Güner ile Recep Ergül, Bingöl'e yapılan toplantıda Orhan Gencebay'ın mesajını iletti. Gencebay'ın, "Yavuz da, Sayın Cumhurbaşkanı da yıpranıyor, başkanlığı Fuat Güner üstlense daha doğru olur" yolundaki mesajına tepki gösteren Yavuz Bingöl, "MESAM'da bir şey değişmiyor. Herkes başkanlık peşinde, kendi bildiğinizi yapın, ben bu işte yokum" diyerek istifa etti. Bingöl, istifa dilekçesini yazıp bırakarak, yarım saat sürmeyen toplantıyı terk etti.

Türkücü Yavuz Bingöl yaptığı yazılı açıklama ile MESAM bünyesinde hiçbir görevi olmadığını belirtti.

İŞTE YAVUZ BİNGÖL'ÜN AÇIKLAMASI:

Değerli basın mensuplarının dikkatine: Benim de bağlı olduğum meslek birliği MESAM bünyesinde bir süredir eser sahipleri olarak eleştirdiğimiz ve düzelmesini istediğimiz bir çok konunun telafisi cihetine gidilmemesi, dikkate alınmaması ve düzeltilmemesi neticesinde bir çok eser sahibi tarafından Kültür Bakanlığı bilgilendirilmiş ve nihayetinde Bakanlık yeni olağan genel kurula kadar "geçici bir yönetim kurulu" düzenlemesi yapmıştır.

Bir çok sanatçının içinde yer aldığı bu "geçici" organla ilgili basında ağırlıkla adımın geçtiği ve "kayyum" olarak tanımlandığını üzülerek gördüm. Kendi emeğimin ve haklarımın da temsil edildiği bir meslek birliğinin ahlaklı ve profesyonel bir çalışma tarzını benimsemesi konusundaki mücadeleme diğer meslekdaşlarımla birlikte elbette ben de devam edeceğim.

Hakkımda kamuoyunda oluşturulan haksız ve mesnetsiz algı konusunda üzgün olduğumu belirterek, MESAM bünyesinde hiçbir görevimin olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarım. Teşekkürlerimle. Yavuz Bingöl

Editör: TE Bilisim