Katıldığı bir TV programında '12 Eylül'e üzülmedim. Binlerce çocuk perişan olmuştu. Tarihe bakarsanız en kansız müdahaleler Türkiye'dedir' diyerek, gündem yaratan Ayten Gökçer, sözlerinin arkasında durdu. Açıklamaları sosyal medyada büyük yankı bulan usta oyuncu, AKŞAM'a konuştu.

- DARBE diye bir şey yok, müdahale diye bir şey var. Her gün pırıl pırıl çocuklar ölürken, insanlar sokakta 'Asker nerdesin?' diye bağırıyorlardı. 'Ne olursa olsun bu kan durdurulsun' düşüncesi vardı insanlarda. Duruma müdahale eden askeri kesinlikle suçlu bulmuyorum.

AÇILIMLA SAÇILDILAR
- SELDA Bağcan, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan gibiler daha önce 'Kürt' lafını ağızlarına bile almazdı. Açılımla birlikte hepsi saçıldı. Ben yandaş olmam, kimsenin adamı değilim olmam da. Belki işleri gereği böyle şeylere ilgi duyuyorlar.

- BEN taraf değildim ki taraf değiştireyim. Bir sanatçı olarak nerede doğru şeyler yapılıyorsa oradaydım. Tarafsa eğer ben Atatürk'ten tarafım onu bilsinler!
Sıkıysa yazsınlar
AYTEN Gökçer, twitter'da 'Devlet Sanatçısı unvanını Kenan Evren zamanında aldı' ve 'Evren Paşa'yla aşk yaşadı' tweetlerine sert tepki verdi: Oy çokluğuyla Devlet Sanatçısı olmuş bir sanatçıyım ben; güler geçerim böyle şeylere. 'Aşk yaşadılar' haberi çıksaydı, mahkemeye verirdim; hapiste olurlardı. Sıkıysa haber yapsınlar, tazminat alırım onlardan.

@CaymazSeda: Oyuncu kalaydı iyiydi. İçine Evren Paşa'nın ruhu kaçmış gibi açıklamalar yapmış. Bu ülkeye bir Evren Paşa yetti de arttı bile...

@_SalihaSUltan: Son aldığı ödüle ve tarihine bakarsak neden bu kadar darbe heveslisi olduğunu anlamak hiç zor değil.

@GalipUygun: 'Askerimiz polisimiz sanatçıya kıyamaz' diyen Gökçer'e sorun, 12 Eylül hangi ülkede olmuştu?

@laciseytan: Biri 'Dünyada en kansız darbeler bizdedir' diyen Ayten Gökçer'e idam ve işkenceleri anlatsın.

@searslan23: O dökülen kanlar film setindeki gibi sahte değildi. Zihniyetin bozuk olabilir bari sus da kulakların çınlamasın.

Kaynak: Olcay Ünal SERT / Akşam İnternet

Editör: TE Bilisim