Erez bey nasıl bir çocukluk dönemi geçirdiniz. 'Çocuk Erez' o günleriarıyor mu?
Öncelikle bu soruya gülerek başlıyorum cevap vermeye, hala 'Çocuk Erez' diyorlarsa bana demek hâlâ çocukluk dönemindeyim demek oluyor. Ancak yaşadığım ve geçmişte kalmış hiçbir dönemi aramıyorum her yaşadıklarımın bir anısı var ve hepsi özel çocuk olmamdan dolayı her istediğim olurdu, bilindiği üzere rahmetli babam dünyaca ülü bir mimardı bende onun oğlu olarak el bekek gül bebek değil ama biraz şımartılarak büyüdüm sanırım sunu ekleyeyim; o günlerle bu günler arasında tek fark yaşanmış duygular... Zor bir soruydu esasında başlangıç için ama ancak bu kadar cevap verebilirim deyip gülümseyip öbür soruya geçiyorum.
Hayal gücümün genişliği kareografi üzerine uzmanlaşmamı sağladı”

Yıllardır sanat severler sizi kültür ve sanat hizmetineyaptığınız katkılarla biliyor. Moda ve kareografi üzerine uzmanlaşma süreciniz nasıl başladı ?
Aristokrat bir aile ve eğitim yaşamım oldu çocukluk yıllarımda, her hafta evime keman hocası gelir ayrıca solfej dersleri alırdım. Ardından büyüdüm, üniversite yılları geldi... İstanbul üniversitesi devlet konservatuarı opera ve şan mezunuyum ve iki yıl master'a bu da sanat demek. Hayal gücümün genişliği de koreografi üzerine uzmanlaşmamı sağladı
Türkiye ve dünya da yeni trendleri nasıl buluyor sunuz?
İnsanlar trendlerini kendileri yaratır ve kültürler bu trentleri oluşturur. Malesef teknoloji çağını yaşıyoruz, herşeye ulaşmanın çok kolay olduğu bir devirde, neyin trendi kaldı diye ben bu soruyu size soruyum gülümseyerek..

12 Eylül'de 'Sen anlamazsın, küçüksün' demişlerdi ...
Bugün12 Eylül İhtilali'nin 32'inci yıl dönümü. O çalkantılıyılları birde sizden dinleyebilir miyiz? Malum o zamanlarsanatçıların görüşleri bile farklıymış...
O zaman ben on yaşındaydım çok hatırlamıyorum siz de beni yaşça büyük yaptınız. Hatırladığım her yerde askerler vardı, evimize girip arama yapmışlardı, 'ne arıyorsunuz?' dedim 'sen anlamazsın küçüksün' demişlerdi, hâlâ da anlamıyorum ihtilal olaylarını, demokrasilere darbe bence, asker kışlasında oturmalı devleti yönetenler de kendi halkları için gereken neyse onu yapmalı.

Türkiye iyi bir yolda...
80'liyıllarda sağcı-solcu ayrımı vardı günümüzde de milliyetçilik akımları ön plana çıkıyor. 1'inci dünya savaşının da aşırı sağ bir Sırp Milliyetçisinin saldırısıyla çıktığını düşünürsek Türkiye nerelere koşuyor ?
Herkez ne düşünür bilmem ama akımlarla ilgilenmiyorum bu ayrımlar bizleri yıpratır. Türkiye modern çağa ayak uydurmak zorunda ve ilerleme konusunda çok yol sarfetti, nerdeyse 80 milyonluk bir ülke ve içinde onlarca etnik kökeni barındıran kültür yapısınada baktığımızda Türkiye şu anda iyi bir yolda ve çabasında ...
Bugün Libya da Amerikan Büyükelçisi J.Christopher Stevens öldürüldü. Dünya nereye koşuyor ? Ortadoğuda ve Afrika da şiddetin artmasını neye bağlıyorsunuz?
Etme bulma dünyası. Üzücü ama bir o kadar da düşündürücü! Dünya kurulduğundan beri; kısaca insanoğlu var olduğundan beri şiddet var ve olmaya da devam edecek, bu doğanın kanunu, olmasa zaten bu fani dünya cennet olurdu
Erez Eğilmez nasıl birisidir. Bir günü nasıl geçiyor ?
Güne merhaba derim yüce Yaratan'a şükrederim, annemi çok severim, insan ayırt etmem her keze aynı gözle sevgiyle bakarım, beynim çalışır, kalbim sever ama Erez Eğilmez nasıl birisi derseniz cevabını ben veremem karşı taraf vermeli bence. Günüm dolu dolu geçer hatta keşke gün 35 saat olsa derim bazen, niye 35 ? Bu rakkamı çok seviyorum belki ondan bu soruya da cevap verirken gülümsüyorum
Hobileriniz nelerdir, Enç ok neleri yapmaktan hoşlanırsınız ?
Herşey hobim yapabildiğim tüm meziyetlerim hobi
Yemek yapmak, seyahat etmek, resim yapmak, piyano çalmak
Ve sevdiğim kişiyi memnun etmek!

Melodilerde aşk kokan tüm müzik türlerini dinlerim...
Ne tür müzikler dinlersiniz?
Ruha hitap eden notalarda ve melodilerde aşk kokan tüm müzik türlerini dinlerim sözlü olarak ise kelimelerin dans ettiği her tür müzik
Sizi en çok ne kızdırır ?
Sadece yalan; gözümün içine bakıp bir insanın bile bile yalan söylemesi!
Takıntılarınız var mıdır?
Asla hiç olmadı ve olmayacak

Koreograf değil, sanatçıyım!
Bulunduğunuz yerden memnun musunuz? Koreograf olmasaydınız neolurdunuz ?
Bulunduğum yer; şükürler olsun Yüce Allah'a memnunum, koreograf değilim sanatçıyım

Aşk demek ben demek...
Sizin için 'aşk adamı' diyebilir miyiz?
Aşk demek ben demek ama farklı bir duygu ve hissiyatla beni yaşatan aşksa eğer ben aşk adamıyım keşke karşımdakilerde aşk adamı yada aşk kadını olsalar deyip bu soruya da gülümsüyerek cevap veriyorum. İnsanlar aşkı var ettikleri gibi malesef yok etmesini de biliyorlar...
Aşk 'sen benimsin' diyebilmek ...
Aşkın tarifini bir de sizden alsak... Malum herkese göre değişken bir duygu ...
Su içerken onu düşünmek, damarlarımda akan kanda onu hissetmek, uyurken yanımda değilse yanımda hissetmek, yıldızları saymak, güneşle ısınmak, ay ışığıyla yol almak, gözlerinin içine bakarak gülümsemek... Sadece hissetmek, olabildiğince ve özgürce 'sen benimsin' diyebilmek ve binlerce hava kabarcığı içinde nefes alabilmek bence tabi esas aşkın tarifi olamaz


Formunuzu neye borçlusunuz?
Ruhumun gençliğine ve sanırım aileden geliyor
En beğendiğiniz sanatçılar kimlerdir ?
Sanatı sanat adına yapan herkez, isim vermekten hoşlammam bilirsiniz.
En son hangi filme gittiniz, okuduğunuz kitaplar hangileridir ?
En son 'One Day' adlı aşk filmini izledim, herkese de tavsiye ediyorum. Sinemaya aslında çok sık gitmem, okuduğum kitaplar felsefi ve biyografi tarzı kitaplardır.
Anılarım bende saklı kalsın...
Rahmetli Ülkü Adatepe'yi elim bir trafik kazasında kaybettik.Atanın manevi kızına gereken ilgi gösterildi mi sizce ? ÜlküAdatepe ile bir anınızı paylaşırsanız çok seviniriz.
Bu soruya cevabım bildiğiniz üzere Ülkü hanım aile dostumuzdu, Türk Ulusu kendisine gereken ilgiyi göstermiştir. Anılarım bende saklı kalsın, beni hiç kırmadı yaşamı boyunca … Ruhu şâd, mekanı Cennet olsun...

Eleştirenler önce kendilerine dönüp bir baksınlar ...
AKP iktidarına yakın olduğunuz için zaman zaman sosyal paylaşım sitelerinde eleştiriliyorsunuz... Sanatçı tarafsız mı olmalı ? 'Yandaş medya'dan sonra 'yandaş sanatçı' kavramları da Türkiye de sıkça tartışılıyor. Bu konularda nelerdüşünüyorsunuz?
Niye tarafsız olayım eleştirenler önce kendilerine dönüp bir baksınlar Adalet ve Kalkınma Partisi kim ne derse desin yaptıkları ve hizmetleriyle Türkiye'yi ilerleme yoluna soktu ve durmak yok yola devam! Var mı başka bir partinin sloganı ? Yok, fazla politikaya girmeyelim.


Çok sık seyahat eden birisi olarak en beğendiğiniz şehirlerneresi ? İlk 10'u bizimle paylaşır mısınız?
Barselona, Londra, Milano, Roma, Los Angales, Rio, Beyrut, Dubai, Las Vegas, New York
Erez Eğilmez'i Erez Eğilmez yapan nedir ? Aşırı duygusal, hümanist birisi olmanız mı yoksa bilmediğimiz farklı meziyetleriniz mi var ?
Herşeyden önce insan olmam ve kendimden çok diğerlerini sevmem!

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalır...
Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ 'terör örgütü lideri' suçlamasıyla cezaevinde tutuluyor, bunun yanında hainlerle kucaklaşan milletvekilleri var. Türkiye sizce nereye koşuyor ?
Politikaya girmek istemiyorum sadece adalet yerini bulur Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalır.

Bu devirde herkes marjinal ...
Size göre kimler marjinal ?
Sanırım bu devirde herkes
Bülent Ersoy mu Zeki Müren mi ?
Hiç düşünmedim
Michael Jackson mu Madonna mı ?
İkiside değil
Elton John mu Lady Gaga mı ?
Elotn John
Türkiye de son yıllarda kadına şiddet olayları arttı.Yaşanan olaylar tüm dünyada artıyor. İnsanlık geriye mi gidiyor?
İnsanlık başladığı noktaya geri gidiyor. Belki de olması beklenen yere; sona yaklaşım ama daha çok var
'Taş Bebek' yakın aile dostumuz ...
Gönül Yazar da yakın arkadaşınız, Gönül hanım nasıldır,en çok hangi yönünü seviyorsunuz?
Kendisi yine aile dostumuz olur, dobra olması, kendisinin 'Taş Bebek' , benimde 'Çocuk Erez' olmam ikimizi bir kılıyor


Tüm Türk halkı Atatürk'ü seviyor...
Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayaman insanlar var. Cumhuriyet'in ilk 10 yılı ile bugünler sizce kıyaslanmalı mı? Atatürkçü nesil tüm engellemelere rağmende artıyor. Atatürk'ün değerini insanlar neden kavrayamıyor ? 1920'li yıllarda her kesimden kişiyi milli bir devlet altında birleştiren bir Atatürk varken günümüzde etnik ayrımcılığa girişilmesi sizi korkutuyor mu?
Bence 7 den 77 ye tüm Türk halkı Atatürk'ü seviyor, cevabım bu çok kısa olsa da
Çocuklar 66 aylıkken ilk okula zorlanıyor. Eskiden Kardelen projeleriyle çocuklar okula gönderilsin diye uğraşılırken, şimdi 5 yaşında çocuklar okula gönderilmemeli deniyor... Yine dindar nesil ve 4+4+4 uygulamaları çok tartışılıyor. Eğitim konusunda bu konular hakkında neler söylemek istersiniz ?
Hayırlara vesile olsun

Türkiye neden hak ettiği yerde değil ?
Niye böyle düşünüyorsunuz diye ben size soruyorum herkez gün gelir hak ettiği yeri bulur göreceli ve zor bir kavram nerde olmak isrerseniz orda olursunuz bunu unutmayın.

Size göre kimler efsane ?
Efsane olmayı hak edenler


Huzur, huzur ...
Bundan sonraki hedefleriniz neler ?
Huzur inanın sadece huzur
Yeni projelerinizden bahseter misiniz?
Yeni projem sanata sanatı katarak yola devam etmem
Siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?
Henüz değil

Olmazsa olmazım gerçek sevgi ...
Olmazsa olmazınız nedir?
Konuya ve ortama göre değişir gerçek sevgi
Terör olayları ve Şehit sayısı her geçen gün artıyor. Sezen Aksu '30 yıldır terörü durduramadığımız için hepimizsuçluyuz' dedi katılıyor musunuz?
Sezen hanımın kendi görüşü, kendini suçlu hissediyorsa demek ki onunda suçu var ama ben suçlu değilim. Sadece çok üzülüyorum


Arabesk fena da değilmiş hani ...
Arabesk müzik dinler misiniz?
Son zamanlarda evet, yakın dostum çok seviyor ben de dinlemek zorunda kalıyorum ama fena da değilmiş hani.
Ajda Pekkan Türkiye'nin Süper Star'ı, 3 nesil onunla büyüdü, neler düşünüyor sunuz ? En sevdiğiniz şarkıları desem ?
Sensiz yıllarda
O benim dünyam
Kimler geldi kimler geçti
Boş sokak
Özel hayatınızla hiç gündeme gelmiyorsunuz ? Gözlerden ırak mı yaşıyorsunuz paparazilere yakalanmamak için ?
Özel hayatımı niye gündeme getiriyim ki kimseden kaçmıyorum çünkü özel hayatım bana ait başkaları gibi ortalarda değil sizce gözden ırak mı yaşıyorum
Eskisi gibi çok fazla defile yapılmıyor. Mankenlik ve modellik sektörü geriyemi gidiyor ?
Asla gitmiyor geriye büyük firmalar defile yapıyorlar sadece sektörel değişim var
80'li yıllarda dinamik yıllarını yaşamış birisi olarak oyılları nasıl hatırlıyorsunuz?
Gayet iyi... Her yaşın ayrı bir güzelliği var
Türkiye de gençlik cinsel tabuları aşabildi mi sizce ?
Bence haddinden fazla
Fala inanır mısınız? En son ne zaman falınıza baktırdınız ?
İnanmam ve baktırmam

İkisi de asil rûh taşımalı...!
Kadın ve erkekte ilk baktığınız yer neresidir ? Şık bir kadın ve erkek nasıl olmalı ?
Hahahahahahahah kadında ilk baktığım dudakları, erkekte hiç düşünmedim, erkeğin bir yerine bakmam, ruhu güzelse severim. İkiside asil ruh taşımalı
Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir ?
Eminim her hatanın sonunda olmuşları bir kenara bırakmak gerekiyor ama o olmuşlardan da ders almak için kalbimize bir klasör iğnelemek, yeri geldiğinde de o iğnenin acısıyla hataları tekrarlamamak için zaman zaman o klasöre göz atmak sanırım zor değil. Biz diyebilmenin yolu benden kurtulmaktan geçer. Onun için sevgi ve aşk bencil değildir; paylaşımcıdır. Yarınlara gelecek düşleri kurarak, umutla yürümek istiyorsak değerlerimize ve birbirimize sahip çıkalım. İnsan hayatındaki çürümeye, yozlaşmaya ancak gerçek rüzgârın nereden estiğini anlayarak dur diyebiliriz. KENDİNİ KANDIRMIŞLIĞIN RÜZGÂRINA KAPILARAK ancak kendimizi kandırırız.
Yarınlarınız ümitle kalpleriniz insan sevgisiyle dolsun.
Sevgi ve Saygılarımla, Erez EGİLMEZ

Röportaj: Olcay Ünal SERT
Editör: TE Bilisim