"Tırın altında kalırım, lafın altında kalmam” diyen Gönül Yazar, Bülent Ersoy’un son dönem şarkı okurken çok fazla gereksiz bağırdığını belirterek, ‘Hakan Aysev bağırsın ama herkes bağırmasın’ diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi… Yazar, ‘Türkiye’nin tek divası Müzeyyen Senar’dır o yaşarken kimse Divayım diye dolaşmasın. Ondan sonra kim üzerine alırsa alsın, ben almam’ diyerek Ersoy’u üstü kapalı uyardı. Türk müziğinin ‘Taş Bebek’ lakablı efsane assolistlerinden Gönül Yazar ile Taksim’de Co Co Mendy’s adlı kafede görüştük. Sanatçı AKŞAM’a çarpıcı açıklamalar yaptı.
 

“Yalnız kaldım”

-Yeni projeleriniz varmı Gönül hanım?
-Ben 17 yıl oldu mesleği bırakalı. 2 sene önce Pop-Jazz albümü çıkardım Hakan Eren’le. Arkadaşlarıma ve aileme daha çok zaman ayırayım diye bıraktım.  Ben meslekten ayrıldım, arkadan babam, annem, ablam vefat etti. Bir küçük köpeğim vardı 13 Ocak’ta o da öldü. Yalnız kaldım ben. Ama Allah başımdan eksik etmesin bir kızım iki tane torunum var. Onlardan başka kimsem yok. Aileme vakit ayırmaya geç kaldım galiba onlar öldüler.
 
-Sahneye çıkarsam tek çıkarım, Bülent Ersoy, Adnan Şenses, Muazzez Abacı gibi toplu çıkmam demişsiniz…
-Sinan Kuzucu beyefendi beni sahneye çıkarmak istedi zaman zaman, ‘ben çıkmam’ dediğim zamanda ‘gel en önde otur, onları dinle’ dedi, ona da gitmedim.
-Neden?
-Sahneden bir laf gelirse bana ben de olmadık bir cevap verirsem, gazeteye düşer, çoluk çocuğuma, iki torunuma rezil olurum diye. Yıldırım Mayruk ile Barbaros Şansal’ın ortasında oturacaktım, çekindim…Sahneden bir laf gelir; bende tırın altında kalırım, laf altında kalmam. Bende hazır cevapım, o yüzden bende acaba diyerek çekindim…
“Bülent Ersoy’u kimse tanımazken elinden tutup sahneye çıkarttım, el ele Manolya Bahçesi’ne çıktık… Şimdi çok fazla bağırıyor… Hakan Aysev bağırsın ama herkes bağırmasın…”

-Bülent Ersoy’la daha önce nerelerde çalıştınız?
-Bülent Ersoy’u kimse tanımazken elinden tutup sahneye çıkarttım, el ele Manolya Bahçesi’ne çıktık. Büyük Maksim demiyorum  bakın Bebek Maksim hariç Bülent Ersoy Manolya’da benimle çıkmıştır sahneye. Bundan da bir şikayet etmedik, güzel geçindik. Güzel arkadaşlıklar kurduk, kardeş gibi olduk.
-Son dönemde Bülent Ersoy’un sesi nasıl? Biraz fazla bağırıyor diye eleştiriliyor…
-Evet bağırıyor.
-Türk Sanat Müziği adına sizi rahatsız ediyor mu?
-Ben Ankara Radyosu sanatçısıyım, sanat yapmak bağırmak demek değil, Hakan Aysev bağırsın, güzel bağırıyor, başkaları bağırmasın ya. Usul usul güzel okusun ama şarkılarda meyanlar var, orada Allahına kadar bağırıcan tabi. Bağırmazsan olmaz, orası öyle istiyor. Ama nakaratlara kadar, baştan sona ben hoşlanmıyorum… Benim sesimde uygun, mükemmelde bağırırımda sevmiyorum.
-Müzeyyen (Senar) hanımda çok bağırıyor demişti.
-Müzeyyen hanım öyle dediyse artık benim konuşmama bile gerek yok. Çünkü biz Müzeyyen hanımın ekolünden feyz aldık. Müzeyyen Senar ne demek ya.? Türkiye’nin tek Divası! O nefes aldığı müddetçe, yaşadığı müddetçe Diva odur! Sonra ona bir şey olursa kim o ünvanı üstüne alırsa alsın, ben zaten kendime koymam.
 
-TSM’ne ilgi azaldı, yeni nesil yetişmiyor…
-Bu iş bizimle bitti. Yetişmiyor artık.

Erez Eğilmez, Türk Müziği'nin Taş Bebeği Gönül Yazar'a plaket takdim ederken.
 
“Ebru Gündeş ve Sibel Can’ı beğeniyorum. Sibel Can benim kadromda dansözdü…”
 
-Kimleri beğeniyorsunuz?
-Ebru Gündeş ve Sibel Can’ı beğeniyorum. TSM ve Fantezi okuyor onlarda. İkiside büyüklerine çok saygılı. Onları izlemekten büyük keyif alıyorum. Sibel Can benim programımda dansözdü Büyük Maksim ve Ankara Başkent Gazinosu’nda… Olsun, kademe kademe çıkılıyor merdivenler. Kimse birden bire genel müdür olmuyor! Sibel Can’da öyle, basamak basamak buralara geldi, Allah daha iyi yerlere getirsin. Ben iftihar ediyorum onlarla.
 
-Pop olarak günümüzden kimleri beğeniyorsunuz?
-Ajda Pekkan ve Teoman’ı beğeniyorum. İkisi favorim. Ajda Pekkan son nefesine kadar sahneye yakışan birisi. Kim var derseniz Ajda Pekkan var derim, sürekli kendini yeniliyor.
 
“Herkes Halil Sezai’nin saçına başına bakacağına, k.çına başına baksın!”
 
-Halil Sezai nasıl?
-Ona bayılıyorum. Onu dinleyince ağladım biliyor musunuz. Çok duygulandım. Sesinin rengi, tonu, okuduğu şarkılar çok hoşuma gitti ve herkesin çocukla neden dalga geçtiğine şaşırdım kaldım! Saçı, başı yüzündenmiş. Herkes Halil Sezai’nin saçına başına bakacağına, k.çına başına baksın! Ata Demirer’de onun taklidini yapıyor, çok hoşuma gidiyor. Halil Sezai’yi yermek için yapmıyor onu, kendi sanatı o. Benim taklidimi de en güzel Fehmi Dalsaldı yapıyor. Sefa mefa haah. (Ağz hareketiyle beğenmediğini ifade ediyor) .Fehmi’nin üstüne adam yok!
 
Gönül Yazar, Olcay Ünal Sert'in sorularnı yanıtladı.

Ailesine az zaman ayırdığı için pişmanlık duyan Gönül Yazar, “Bunda benimde kabahatim var, Amerika’ya gittim. Birisiyle tanıştım bir haftada evlendim. Güya ben aileme zaman ayırmak için sahneleri bıraktım gittim Amerika’da evlendim. Burada bende de kabahat var. Yıllarca çalıştığım için aileme zaman ayıramadım” diyor.
 
Röportaj: Olcay Ünal SERT
Editör: TE Bilisim