Şov dünyasının duayen isimlerinden Seyfi Dursunoğlu, nam-ı diğer Huysuz Virjin, AKŞAM LIFE’a çok özel açıklamalarda bulundu. ‘Benzemez Kimse Sana’ adlı yarışma programında, Ebru Gündeş’i taklit eden Kendi’ye sorulan ‘Zengin koca nasıl bulunur?’ sorusu krize neden olmuş, Ebru Gündeş’in hayranları, programı RTÜK’e şikâyet etmişti. Konu hakkında yorum yapan Seyfi Dursunoğlu ‘Benden çıkmadı o espri, yazıldı geldi. Zengin koca aldı diye laf atılsın dendi, yoksa bunun metodu filan yok. Zengin kocayı herkes tercih eder. Ama zengin artı yakışıklı, artı karakterli ve zeki olması lazım, sadece zenginlikle bu iş yürümez! Para bir yerden sonra hiçbir şey ifade etmez bunu kendi yaşantımda gördüm!’ dedi.

İşte Seyfi Dursunoğlu; nam-ı diğer Huysuz Virjin'den Olcay Ünal Sert'e çok özel açıklamalar...

Ünlü şovmen Seyfi Dursunoğlu, nam-ı diğer Huysuz Virjin ile jüri üyeliği yaptığı “Benzemez Kimse Sana” programının çekimlerinde kulisinde görüştük. Sanatçı kısa ama öz konuştu: “Güldürmek çok zor!”

-Sahnelerde kaç yıl oldu efendim?
-Profesyonel olarak 1970 yılında başladım. Ondan önce amatör olarak birşeyler yaptım.
-Yıllardır mesleğinden çok başarılı duayenlerindensiniz. Kimleri beğeniyorsunuz gençlerden?
-İşini iyi yapan, saygılı olan kendi kendini abartmayan, methetmeyen, başkaları tarafından taktir edilen, sanatçıları seviyorum. Mütevazi olan insanları seviyorum.
-Çok az var ama, güldürmek zor değil mi?
-Çok zor. Hiç tanımadığınız bir insana espri yapabilmek gerçekten çok zor. Bunu bildiğim ve başarılı olabildiğim içinde çok mutluyum. O mutlulukta bana daha çok doğağçlama ve espri yapabilme yeteneğimi arttırıyor.
-Hiç düşünmeden içinizden geldiği gibi konuşuyorsunuz...
-Orada zaten es aldığın vakit, espri yapsanda gider! İçinden geldiğin gibi olunca halkta tutuyor. Öbürleri yazıya dayanan şeyler.
-Gençlerden Ata Demirer, Yavuz Seçkin ön plana çıktı.. Nasıl buluyorsunuz?
-Onlar için ben fazla yorum yapmıycam. Herkes kendi dalında çok iyi isimler. Benimki bir bütün, bir şov. Bunda şarkı var, taklit var, şiir var, dans var. Hepsini bir araya sokup şov haline getirdim.Sahne şovu bu onun dışında televizyonlarda yapabileceğim olaylara giriyorum.Bir tanesi bu, jüri üyeliği. Güzel olan şarkıyı, taklidi tabi ki iyi anlarım. İyi olan şeyi herkes anlar. Bende herkes kadar anlarım. Eksik olsun arkadaşlar tercih etmişler, bana da bu görevi vermişler, yapmaya çalışıyorum.
-Yıllardır tabi Huysuz Virgin olarak kanto yapıyorsunuz...
-Kanto benim, basamağımdır. Seyirciyi tevkif etmek için o bir basamaktır. Kanto ağırlıklı değil benim işim. Ama tabi bir erkeğin kanto yapması ön plana çıkıyor. Topuklu ayakkabı, kadın kılığında tabi onun için o görünüyor ama onun ardında doğaçlama ağırlıklı bir şov var.
-Mirasını bağışladığınız vakıfla sorunlar yaşadınız...
-Bu konuda uzun uzun konuşmak istemiyorum.Bir yerden aldım başka bir yere verdim. Bu benim insiyarımda olan birşeydi ve evet Türkan Saylan'ın Vakfı'na bıraktım.

İşime gelen assolistle çalışırım”

-Birlikte çalıştığınız starları nasıl seçersiniz?
-Zeki Müren ve Bülent Ersoy'la gazino çalışması yapmadım hiç. Ben birazda kendi assolistimi kendim seçerim. İşime gelen assolistle çalışırım. Bu söylediklerim denk gelmedi olmadı.Ben assolistin seyircisi beni anlarmı diye hesaba katarım, düşünürüm ve ondan sonra kabul ederim.Assolist kim? Şu... Ha onun seyircisi derlidir topludur, ağırdır, mafyadır falan filan... Assolistin seyircisini hesaba katarım ona göre kabul ederim ya da etmem.
-Özel seyirciniz olduğuna inanıyor musunuz?
-Kesinlikle inanıyorum. Buna birkaç yerde de şahit oldum. Antalya da programımı bitirdim, geliyorum. Gelmeden işletmecisi, “bu kadar senedir burayı işletiyorum ilk defa bu seyirciyi görüyorum” dedi. Oradan anladım ki benim özel bir seyircim var.
-En çok kimlerle sahne aldınız?
-Hemen hemen herkesle sahne aldım. Ajda Pekkan'dan tut Muazzez Abacı'ya hepsiyle.
-Hangisiyle ençok eğlenceli, keyifli?
-Muazzez Abacı'yı çok severim. Behiye Aksoy'la çok güzel çalışmalarımız olmuştu.Ajda çok dakiktir, çok dikkatlidir. Hiç saatini kaçırmadan sahnesini alır, hiç uzatmadan saatinde iner, öyle disiplinlidir.Onunla çalışmak büyük keyiftir.
-Muazzez hanım biraz zor değil mi, alkolü kaçırıyor zaman zaman?
-Yoo, ben o halini hiç görmedim. Hepimiz sahneye çıkmadan evvel birkaç kadeh bir şey alırız. Muazzez hanımda alır ama abartmaz. Abarttığını benimle çalışırken görmedim.

Para biryerden sonra hiçbir şey ifade eder bunu kendi yaşantımda gördüm!”

Zengin koca bulmanın metodlarını anlattığınız doğaçlama esprinize Ebru Gündeş bozulmuş diye duydum..
Benden çıkmadı o, yazıldı geldi. Zengin koca aldı diye laf atılsın dendi, yoksa bunun metodu filan yok yani. Zengin kocayı herkes tercih eder. Ama zengin artı yakışıklı, artı karakterli ve zeki olması lazım, sadece zenginlikle bu iş yürümez! Para biryerden sonra hiçbir şey ifade eder bunu kendi yaşantımda gördüm! 

Röportaj: Olcay Ünal SERT / Akşam Gazetesi
Editör: TE Bilisim