Ameliyatsız bir yüz germe – yüz askılama işlemi olan Fransız Askılama yöntemi Fransa’da geliştirilen, içi polyester dışı silikon malzemeden yapılmış esnek iplerle cildin gerdirilmesi işlemidir.Cerrahiye başvurmak istemeyen ve cildinin eski görünümüne kavuşmak isteyen kadınlar ve erkekler için ideal uygulamadır. Cerrahi yüz operasyonuna alternatif bu işlem ile yaşlanma süreci geciktirilmektedir. Medikal estetik hekimi Nihat Dik’ten son günlerin trend uygulaması olan Fransız Askı yöntemi ile ilgili tüm bilinmeyenleri anlattı.

Medikal estetik hekimi Dr. Nihat Dik

Fransız Askı nedir?

Fransız askı genel olarak cerrahi işlem uygulanan yüz gerdirme operasyonlarının aksine cerrahi işlem uygulanmadan ameliyatsız devrim niteliğinde bir yöntemdir.

Geçip giden zamanla birlikte karşı konulmaz yorgunluklarımızın en büyük habercisi yüzümüzde oluşan kırışıklık ve bir takım deformasyonlardır. Her yaş grubunda erkek ve kadınların daha genç ve dinamik görünme için estetik açıdan beklentileri hızla çoğalmaktadır. Şüphesiz en beğenilen ve oldukça iyi sonuç veren en iyi yöntem Fransız askı yöntemidir.

Fransız askı yöntemi kimler için uygundur?

Cerrahiye başvurmak istemeyen ve cildinin eski görünümüne kavuşmasını isteyen kadınlar ve erkekler için ideal uygulamadır. Cerrahi yüz operasyonuna alternatif bu işlem ile yaşlanma süreci geciktirilmektedir.Fransız Askı yöntemi yüz hatlarından memnun olmayan, cilt yüzeyinde sarkma ve kırışma meydana gelmiş kişilerde kullanıldığı gibi kısmi yüz felci geçiren hastalarda da kullanılabilen tedavi edici bir yöntemdir. Kullanılan ürünün biyolojik anlamda insan vücuduna uyumlu olması sebebi ile uzun yıllar ( 7 – 10 yıl) cilt altında kalması mümkündür.

Fransız Askı nasıl ve hangi bölgelere yapılır?
Lokal anestezi altında ince iğneler ile giriş yapılan cildin içine boylu boyunca yerleştirilen ipler, yukarı çekilerek cildin toparlanması sağlanmaktadır. Cilt altında bir ağ şeklinde yerleştirilmesi etkisini arttırmaktadır. Bu yöntem öncelikle yüz bölgesinde birçok noktada kullanılabildiği gibi, boyun sarkmalarında da oldukça etkilidir. Tek seanslık bir uygulama olması sebebiyle hastalarımız bu uygulamayı çok tercih etmektedir Ayrıca meme sarkmalarını düzeltmede, kalçaları yukarı kaldırmada, kol ve bacak içi sarkmalarını toparlamada da kullanılmaktadır.

Fransız Askı uygulamasının sonuçları nelerdir?

Mimik hareketleri ile uyumlu, doğal görüntüyü bozmadan ve dışarıdan bir gözün fark edemeyeceği şekilde uygulanmaktadır. Uygulama lokal anestezi ile yapılıp, yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir. Yüzde ve vücutta yaptığımız analiz ve uygulama tasarımına göre fransız askılamayı yapacak esnek tutucu ipler cilt altından ilerlenerek doğru yerlere oturtulur. Gerilerek bırakılır. Yüz çalışmalarında tutunma alanı olarak saçlı deri altını kullandığı için dikiş gerekmemektedir. İz bırakmadan yapılan bu minimal girişimden sonra iyileşme çok süratli olur. Hasta günlük hayata hemen dönebilir. Uygulama kolay, acısız ve günlük yaşamı etkilemeyecek şekilde gerçekleşmektedir. Her yaş ve her düzeydeki sarkma için yapılabilir. Tüm bunlara ek olarak süspansiyon etkisi sayesinde yüzünüzün askılama yapılması sonrası yukarıya doğru bir kuvvet uygulayarak yer çekimi nedeniyle oluşmuş sarkmalarda son derece etkilidir.

“İŞLEM SONRASINDA YÜZ GENÇLEŞİR”

İşlem sonrası hasta ne kadar süre sonra günlük hayatına devam edebilir? Yüzde iyileşme sürecinde ne tür aşamalar olur?

Uygulama sonrası günlük hayata rahatça devam edilebilir. İşlem sonrası yüz ovali tamamlanır, özellikler öne çıkarılır, elmacık kemikleri belirginleştirilir ve kırışıklıklar azalır. İplikler kasları etkilemez. Buna bağlı olarak ortaya doğal bir sonuç çıkar ve ifade bozulmaz. İplikler etraflarında oluşan kolajen üretimi ile cildi destekler ve cilde faydasını uzun süre görebilirler.Sonuç olarak ortaya tamamen yenilenmiş ve eski sağlığına kavuşmuş bir cilt çıkar. Yüzün gençleşmesi, işlem sonrasında hemen fark edilir: %90 bütünleşmiş görüntüyü alması 1 haftayı bulur. Eğer eksiklikler varsa haftanın sonunda tamamlanmalıdır. İşlemin tam olarak yüz ile entegre olması 1 – 2 ayı bulmaktadır.

Editör: TE Bilisim