Eren Abdullahoğlu / NEW YORK

2007'de New York'ta kanser tedavisi gören Türkiye'nin sevilen iş adamlarından Necdet Ulucan, kontroller için New York'a geldi.

Ekim ayında akademisyen kızı Dilek Ulucan’ı görkemli bir düğünle evlendiren sevilen iş adamı Necdet Ulucan düğünün ardından New York'ta sağlık kontrolünden geçti.

Kontrollerinin ardından sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulunan Ulucan şunları kaydetti:

"İstanbul'da Amerikan Hastanesi'nde proföser Orhan Bilge ve Dursun Buğra beni kontrol ettiler, bütün tahlilleri orda yaptırdım. Pankreasta bir kitle gördüler, bunun üzerine takip etmeye karar verdiler. Ancak beni 12 yıl önce, New York'ta kanser tedavisi gördüğüm doktolarımın da görüşlerini alayım düşüncesiyle New York'a geldim. Sağolsunlar benle çok ilgilendiler. Burda Türk doktorlar da benle yakından ilgilendiler."

Ulucan, yaklaşık 15 günlük kontrolleri sırasında, ABD'deki başarılı Türk doktolarından Semih Güngör, Dr. Ohan Karatoprak, Dr. Hakan Usal ve Dr. Özgen Doğan gibi isimlerin de sağlığı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

En son sağlık durumuyla ilgili "Pankreasta Türkiye'de pankreasta bir kitle var, bunu yakın takibe aldılar. 3 ay sonra tekrar pet ve mr çektirecem. Ayrıca ilaç tedavisine başladık." açıklamasında bulunan Ulucan, sağlık alanında Türkiye ile ABD'yi su ifadelerle kıyasladı:

"Burdaki doktolarımız bana tarih verdiler, 6 ay sonra seni tekrardan görmek isteriz dediler. Bana 6 ay sonrasına randevu verdiler. Ama bu arada buraya gelmek de pek istemem. Çünkü Türkiye'de artık her türlü tahliller, tedaviler, teşhisler çok rahatlıkla yapılabiliyor. 10 yıl 12 evvel buraya geldiğimde Türkiye'de çekilen mrlara petlere, çok itibar etmiyorlardı ama ordan getirdiğim raporlara, filmlere baktılar, itiraz edemediler. Çünkü Türkiye'de sağlık konusunda belki de Amerika'dan daha iyi makinalar doktorlar var. Onun için artık gelmeyi düşünmüyor. Benim doktorlarım Orhan bey, Dursun bey ameliyat gibi durumum olursa kesinlikle kendimi onlara emanet edeceğim"

Ulucan, "Sağlık konusunda Türkiye ABD'den bir adım öndedir. Artık kimsenin ABD'ye sağlık konusunda gelmesine gerek yoktur diye düşünüyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim