Meme kanserine karşı “Pembe İzler Sokağı”nda bir araya geldik! Türkiye’den ve dünyadan efsane kadın basketbolcuların gerçekleştirdiği şut maçı, HakanKa moderatörlüğünde Işın Karaca ve sürpriz isimlerin katılımıyla halk söyleşileri, ünlü simaların katılımıyla “Hayattan Pembe Kareler” Fotoğraf Sergisi’nin açılışı... Breastanbul Konferası’nın halk gününde Hilton İstanbul Bosphorus’ta Acıbadem Sağlık Grubu sponsorluğu ile gerçekleştirilen “Pembe İzler Sokağı”; hayata pembe bir iz bırakmak isteyenleri ve kendi pembe izleri sayesinde kanseri yenenleri bir araya getirdi.
 
Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayı kapsamında, 30 Eylül-2 Ekim 2014 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus’ta “Uluslararası İstanbul Meme Kanseri Konferansı – Breastanbul” düzenlendi. Breastanbul; Türkiye Basketbol Federasyonu, Acıbadem Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık A.Ş, Türkiye Basketbol Federasyonu, Senatürk ve Europadonna Türkiye Derneği’nin sponsorluğunda gerçekleşti.
Breastanbul 2014, ülkemizde devam eden 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’yla eş zamanlı düzenlendi. Böylece dünyanın en gözde kadın sporu organizasyonlarından biri olan bu şampiyonanın yarattığı kamuoyu ilgisini kullanarak kadın sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri olan meme kanserini gündeme getirmek, farkındalığı ve erken teşhis imkânlarını artırabilmek hedeflendi.

Halk günü olarak konumlanan konferansın son günü 2 Ekim’de ise Acıbadem Sağlık Grubu sponsorluğunda Pembe İzler Sokağı etkinliği düzenlendi. Toplumda meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Hilton İstanbul Bosphorus çatısı altında düzenlenen “Pembe İzler Sokağı”nda tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz gerçekleştirildi.
 


Efsane basketbolcular şut maçı yaptı, Işın Karaca ve ünlü isimler sohbet etti
 
Gün boyunca meme kanserine yönelik bilinçlendirme çalışmalarıyla birlikte, birbirinden renkli etkinlikler de yer aldı. Roksan Kunter, Şükran Albayrak, Mihriban Oğuz, Ayşe Nur Alkaya gibi bayan basketbol dünyasında Türkiye için efsane olmuş isimlerin yanı sıra, Amerika’dan Edna Campbell ve Theresa Edwards, Fransa’dan Edwige Lawson, İskoçya’dan Joanna Shutherland, Rusya’dan Ilona Korstin, İspanya’dan Amaya Valdemoro, Brazilya’dan Hortencia Marcari, Bulgaristan’dan Albena Branzova gibi dünyaca ünlü efsane isimler 3,5 dakikalık şut maçında bir araya geldi ve “Meme kanserine karşı bir basket” de onlar attı.

HakanKa’nın moderatörlüğünde Işın Karaca ve sürpriz sanatçıların katılımıyla halk söyleşileri gerçekleştirildi. Acıbadem Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Başkanı ve Acıbadem Meme Sağlığı Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, Pembe İzler Derneği Başkanı Seyyal Hacıbekiroğlu ve Pembe İzler Derneği Sözcüsü Arzu Karataş’ın da katıldığı söyleşide Işın Karaca, “Kadınlar ailesi ve sevdiklerinin sağlığı ile ilgilenirken kendi sağlıklarını unutuyorlar. Çok basit muayeneler bile atlanabiliyor bu yüzden. Benim 21 yaşında bir oğlum ve 3 yaşında bir kızım var. Öncelikle onlar için sağlıklı olmam gerektiğini düşünüyorum. O yüzden kontrollerimi aksatmıyorum” dedi. Prof. Dr. Uras, erken teşhis edilen meme kanserinde tedavi başarısı son derece yüksek.

Bu nedenle kadınların kontrollerini ihmal etmemeleri çok önemli” dedi. Meme kanseri olan kadınların ise kadınların hayattan kopmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Uras, “Ben tüm hastalarıma tedavi sürecinde hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri gerektiğini söylüyorum. Bu hastalık bir şeyleri yarıda bırakmak için bir neden değil. Bu yüzden hastalıkla mücadele etmenin en önemli koşullarından biri hayattan kopmamak” dedi. Hayattan Pembe Kareler Fotoğraf Sergisi’ne de fotoğrafıyla katılan ve kendisi de bir meme kanseri mücadelecisi olan Arzu Karataş ise, “Yıllardır sağlık sektöründe çalışıyorum ama ben bile kontrollerimi aksattım. Hastalığım 2. evrede yakalandı. Teşhis konulduğunda çok üzüldüm ve içimden o kadar çok ‘keşke’ler geçti ki… Şimdi tedavim sürüyor ve ben arkadaşlarımın da desteğiyle hayata yeniden bağlandım. Şimdi başka kadınların hayatına destek olmak için Pembe İzler Derneği çatısı altında çalışıyorum” dedi.

Müzik ve tango gösterilerinin de düzenlendiği sokakta ünlü spor, kozmetik, gıda ve moda markaları stantlarında kadınlara özel ürünleriyle yer aldı; kanserle mücadelede hem fiziksel hem de psikolojik destek sağlayan yoga etkinlikleri düzenlendi.
 
“Hayattan Pembe Kareler” Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı
 
Sokakta, ünlü isimlerin objektifi, meme kanseri hastalığını yenmiş cesur kadınlarla buluştu… Pembe İzler Derneği desteğiyle gerçekleştirilen “Hayattan Pembe Kareler” fotoğraf sergisinde; aralarında Cengiz Semercioğlu, Berna Laçin, Wilco Van Herpen, Levent Özçelik, Murat Güloğlu, Amir Mobin, Çiler Geçici, Mehmet Kırali, Ali Sunal ve Mutlu Tönbekici’nin de bulunduğu ünlü isimler, meme kanserini yenmiş kadınları, onların güç kaynağı olan pembe temalarıyla birlikte fotoğrafladılar. Ekim ayı boyunca İstanbul’un önemli noktalarında sergilenecek bu çok özel fotoğraf sergisinin açılışı Hilton İstanbul Boshporus’taki Pembe İzler Sokağı’nda gerçekleştirildi. Serginin açılış kokteyline Hilton İstanbul Boshporus tarafından destek verildi. Serginin kahramanı olan meme kanseri hastaları kendi fotoğrafları karşısında duygu dolu anlar yaşadılar. Fotoğraf sergisini izlemeye gelen ünlü konuklar da vardı. Işın Karaca ve Ali Sunal sergiyi ilgiyle izleyerek meme kanseri olan kadınlarla bir araya geldi.

Ünlü isimler Meme Kanseri'ne dikkat çekmek için 'Pembe İzler Sokağı'nda buluştu. 
Editör: TE Bilisim