Bu yıl festival ilk defa, açılışı önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan Sinematek/Sinemaevi ile ortak bir gösterim düzenliyor.

Ana teması ‘teknoloji’ olarak belirlenen festivalde hem teknolojik bir yenilik olarak sinemanın doğuşu hem de günümüzde film alanında restorasyon, korumacılık ve dijitalleşme gibi konular gündeme getiriliyor. Her zaman olduğu gibi tüm filmler en son restorasyonlu kopyalarıyla gösterilirken, filmlere canlı müzik eşlik ediyor.

Türkiye’de sinemanın erken dönemine adanmış ilk ve tek film festivali olarak beşinci yılını kutlayan etkinlik; AKBANK SANAT’ın yanı sıra, Fransız Kültür Merkezi, Bomontiada ALT ve Kadıköy Sineması’nda seyirciyle buluşuyor.

Kino İstanbul tarafından organize edilen festival, Cineteca di Bologna ve Eye Filmmuseum’un kurumsal ortaklığında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Goethe Institute, Fransız Kültür Merkezi, Polonya Başkonsolosluğu, İsviçre Başkonsolosluğu, Cinématheque Française, Filmoteka Narodowa ve Danimarka Film Enstitüsü’nün desteğiyle gerçekleşecek.

Biletlere Biletix’ten ve gösterim günü mekanlardan ulaşılabilir.

Tam: 20 TL / Öğrenci: 15 TL / Çocuk Programı (Çocuk+Ebeveyn): 10 TL
Editör: TE Bilisim