Resmi seçkisi ile dünya sinemasının ilgi odağı olan 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dünyaca ünlü sinema profesyonellerinden oluşan dev jürisiyle de “uluslararası marka kimliği” ni güçlendirmeye devam ediyor. 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin jüri başkanlığını, dünya sinemasının tanınmış yönetmenlerinden ve Avrupa’nın birçok önemli festivalinde ödüle layık görülen Filistinli Elia Suleiman üstlenirken üyeler ise; Rebecca Lenkiewicz, Kjartan Sveinsson, Fadik Sevin Atasoy ve Karim Ainouz gibi dünyaca ünlü isimlerden oluşuyor.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali, seçkin jürisiyle “festivallerin festivali” olma iddiasını güçlendirmeye devam ediyor.

Jüri başkanlığını Elia Suleiman’ın üstlendiği festivalin üyeleri; “Yabancı Dilde En İyi Film Oscar” ı ileEn İyi Senaryo” ve “En İyi Film” dallarında Avrupa Film Ödülü’ne layık görülen “Ida” filminin senaristlerinden dünyaca ünlü oyun ve senaryo yazarı Rebecca Lenkiewicz;bir çok film müziğine imza atan dünyaca ünlü besteci, müzisyen ve icracı Kjartan Sveinsson ; ABD’deki ilk resmi Türk tiyatrosunun kurucularından olan ödüllü oyuncu, yapımcı ve yazar Fadik Sevin Atasoy; filmleri ile ulusal ve uluslararası festivallerde sayısız ödül alan dünyaca ünlü yönetmen Karim Ainouz gibi uluslararası alanda başarıları bulunan ve adından söz ettiren sinema profesyonellerinden oluşuyor.

21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 54.Uluslararası Antalya Film Festivali, resmi seçkisiyle olduğu gibi jürisiyle de dünya sinema endüstrisinin ilgi odağı olmayı başardı.

Editör: TE Bilisim