SİSAY'ın düzenlediği 6. Bodrum Türk Filmleri Haftası Bodrum Kalesi'nde gerçekleşti. MGD'nin desteğiyle gerçekleşen gece de Türk Sineması'nın duayen isimleri Halil Ergün, Perihan Savaş, Serdar Gökhan, Işıl Yücesoy ve Cezmi Baskın ile yapımcı Mehmet Soyarslan Türk Sineması'na katkılarından dolayı "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldüler. 


6. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın 4. gününde Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Hakan Bilgin'in üstlendiği Bodrum Kalesi'nde düzenlene etkinlikte, usta sanatçılar Halil Ergün, Perihan Savaş, Serdar Gökhan, Işıl Yücesoy ve Cezmi Baskın ile yapımcı Mehmet Soyarslan Türk Sineması'na katkılarından dolayı "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldüler. 

Işıl Yücesoy, Halil Ergün, Perihan Savaş ve Serdar Gökhan Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda Emek Ödülü'ne lâyık görüldüler.

Sinema Salonları Yapımcıları Derneği (SİSAY) Başkanı Cenk Sezgin, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederken, sinema emekçilerine plaket ve çiçek takdim edildi. Ödül töreni öncesi bu yıl kısa bir süre önce yitirdiğimiz Tarık Akan, Oya Aydoğan, Tanju Gürsu, Ülkü Erakalın, Romalı Perihan, İsrafil Köse gibi sanatçılar multivizyon görüntüleriyle anıldı. 

Usta sanatçı Halil Ergün ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Bu tür kültürel etkinliklerde ödüllendirilmek, iyi ki bu mesleği yaptım, bu meslekte çalıştım duygusu veriyor. Hatırlanmak, farkedilmek, değerlendirilmek, güzel bir duygu. Bu ödüle layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Perihan Savaş, "Bu akşam burada olmak, yüz yüze olmak gerçekten çok keyifli. Bu kadar yıl sinemaya emek verdik ve emeğimizin karşılığı olarak, bir emek ödülü almak insanı onurlandırıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Dilerim Bodrum Türk Filmleri Haftası ileride uluslararası Uluslararasıa Bodrum Film Festivali olur, öyle hayal ediyorum Bodrum'u" dedi.

PERİHAN SAVAŞ, EMİNE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Perihan Savaş ödül töreni öncesi bir soru üzerine kokteylde "Emine Erdoğan'ı oynayacağım için çok heyecanlıyım. Sürekli rolüme hazırlanıyorum, Emine Erdoğan hanımefendinin videolarını izliyorum. Oynadığım rolün hakkını vermek için, tv'den de yakın takibe aldım. Kendileriyle de bir görüşme talebim olacak. Görüşürsem daha da iyi rolüme hazırlanacağım. Bu rolü bana verdikleri için gurur duyuyorum" diye yanıt verdi.

Serdar Gökhan "52 yıllık sinema hayatımda, Bodrum'dan da anlamlı bir ödülle ödüllendirilmek beni çok gururlandırdı. Layık görenlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Işıl Yücesoy, "Aranızda olmak ne güzel. Bana lütfettiler bu onur ödülünü verdiler. Beni en çok mutlu eden, bu kır saçlarımla ve bin kilomla 'hâlâ ben varım' diyerek gözlerinizin içine bakmak! Bizler geldik gidiyoruz ama Tanrı'dan hep şunu diliyorum: Allah, sanata 'evet' diyen herkese sağlık, sıhhat versin, herkes 'evet' dedikçe bu ülke başka bir yere gidecektir. Ben buna inanıyorum" dedi.


Geceden notlar:
İbrahim Tatlıses'in albüm çıkaracağının hatırlatılması üzerine Perihan Savaş "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Perihan Savaş "İnşallah film haftaları film festivaline dönüşür, uluslararası olur. Sinemanın buna ihtiyacı var. Biz sinemanın güzel dönemlerini hepimiz arkadaşlarımızla birlikte yaşadık, bir ucundan yakaladık. Festivallerle desteklenirse Türk Sinemasına katkısının büyük olacağına inanıyorum. Tiyatro salonlarının kapatılmaması, sinema salonlarının kapatılmaması çok önemli. Bunları bulamayan gençler başka yerlere gidebiliyor. Uyuşturucu kullanımı küçük yaşlara düştü, had safhaya ilerledi. İnsanların birbirlerine tahammülü kalmadı. Sokakta kavga eder hale geldi. Bunların sanatla düzeleceğine inanıyorum." dedi. 

Halil Ergün, "İnsanların kültüre sanata ekmek, su kadar ihtiyacı var. Özgürleşmek, daha demokratik olma noktasında sanatın çok büyük işlevi var. O yüzden bu festivalaler çok önemli. Ben taşrada büyüdüm. İnsanların Türk Sineması izlemeye gittiği o günlerde o zamanlar Türkiyemiz daha keyifliydi. Biraz keyfimiz kaçık. " dedi.

Tarık Akan'ı kaybettik neler hissediyorsunuz sorusuna  Perihan Savaş "Çok acı bir kayıp. Tarık Akan öldükten sonra nasıl filmlerde oynadığı, sanat duruşunun ne olduğunu yeni yeni insanlar tv ekranlarında tartışmaya başladılar. Neden yaşarken yapılmadı bunlar. Yaşarken değerini bilelim, yaşarken yapalım tüm bunları." dedi.

Serdar Gökhan "52 yıllık sinema hayatım var. Telif hakları ile ilgili bir yasa çıksın. Alacaklarımızı alalım. Bu dünyada alacaklarımızı alamazsak yakalarına fena yapışacağız yoksa. Kul hakkı yenmesin. Mağduriyete uğraşmış birçok arkadaşımız var." dedi 

Halil Ergün, "İbrahim Tatlıses dünya çapında bir ses. Yeniden şarkı söylemesinden çok mutlu olurum. Dilerim söyler..."

Haber: Olcay Ünal Sert

Editör: TE Bilisim