Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve Kos (İstanköy) Belediyesi'nin katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen “7.Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın basın toplantısı gerçekleşti.

13 Eylül Çarşamba günü CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı (SİSAY) Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı (MGD) Okan Sarıkaya, Kos Belediye Başkan Vekili Elias Sifakis, Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt, Oyuncu Hakan Bilgin, “AYLA” filminin oyuncularından Caner Kurtaran, Sinem Uslu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

18-24 Eylül tarihleri arasında 7. kez sinemaseverler ile buluşacak Türk Filmleri Haftası’nın basın toplantısının açılış konuşmasını Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı (SİSAY) Cenk Sezgin yaptı. Sezgin; “Bu yıl 7.'si düzenlenecek etkinliğin ağırlayacağımız konuklarımızdan vereceğimiz ödüllere ve göstereceğimiz filmlere kadar birçok sürprizleri olacak” dedi. Aynı anda iki şehirde, iki ülkede ve iki kıtada gerçekleşen başka bir etkinliğin olmadığının altını çizen Cenk Sezgin, son iki yıldır Kos (İstanköy) Adası’nda gerçekleşen gösterimlerin bu yıl da devam edeceğini ifade etti. Basın toplantısına katılan Kos Belediye Başkan Vekili Elias Sifakis ise Yunanistan’da çok fazla Türk dizilerini izlediğimiz için neden Türk filmleri de izlemeyelim ve neden böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmayalım diye düşündük ve gitgide büyüyen bu etkinlikte Türk filmlerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, dedi.

Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummuhan Yurt ise sanatı çok sevdiklerini ve Bodrum Belediyesi olarak kültür ve sanata katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı (MGD) Okan Sarıkaya da Bodrum Türk Filmleri Haftası’nı çok önemsediklerini dile getirerek sözlerine başladı. Sarıkaya, 5 yıldır “Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın destekçilerinden olduklarını ve 3. senesinden itibaren bu organizasyonunun içine bir fiil dahil olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne ve CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’a verdiği destek dolayı teşekkür etti. Daha sonra Okan Sarıkaya sözü oyuncu Hakan Bilgin’e bıraktı.

7. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda verilecek ödülleri açıklandı

Geçtiğimiz olduğu gibi bu yılda Sinema Başarı ve Emek ödüllerinin sunuculuğunu üstlenen Hakan Bilgin de ödül alacak isimleri açıkladı. Bu yıl 7.'si düzenlecek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Yaşam Boyu Onur ödülü Türkan Şoray’a, SİSAY Başarı Ödülü Taner Birsel’e, SİSAY EMEK ÖDÜLÜ Eşref Kolçak, Deniz Gökçer, Atilla Olgaç ve Tarık Ünlüoğlu’na ve SİSAY Büyük Onur Ödülü ise Osman Sınav’a takdim edilecek.

SİSAY Başkanı Cenk Sezgin, Ayla filmini bu yıl Kos ve Bodrum’da gösterimlerinin gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken, filmin gösteriminin yanı sıra yapımcısı Mustafa Uslu’yu, filmin Türk ve Koreli oyuncularını ağarlayacaklarını dile getirdi. Bodrum’da gerçekleşecek özel gösterimin dışında film, “Avrupa Prömiyeri”ni ilk kez Türk Filmleri Haftası kapsamında KOS Adası’nda gerçekleştirecek.

Basın toplantısına katılan, gerçek bir hikaye ile Türkiye'yi oscarda gururla temsil edecek olan “AYLA” filminin oyuncularından Caner Kurtaran ve Sinem Uslu da “Ayla” filmi hakkında bilgi verdi. Filmin oyuncularından Sinem Uslu; Öncelikle ben Ayla’nın bir oyuncusu olarak gururlanmanın yanı sıra filmi 1.5 yıl önceden beri üretim aşamasındaydım. Eşimle beraber emeklemesinden yürümesine kadar her şeyine şahidim. Film, Türk bir asker ile Koreli bir çocuğun bir savaş meydanında filizlenen sevgilerini 65 yıllık sadakat ve güven ile birbirlerini unutmadan ve birbirlerini arama çalışmalarının hikayesi. Film, gerçek ve güzel bir hikaye olmasının yanısıra çok büyük değerlerle donatıldı. Rejisinden teknik ekibine çok önemli ve değerli insanlarla çalıştık. Umarım bundan sonra yolumuz hep açık olur, ülkemizi de hakettiği şekilde temsil ederiz.” diye konuştu.

Caner Kurtaran ise; “Ayla” filmi dünyayı buluşturan bir film. Gerçek hikaye olmasının dışında dünyaya umut olacak bir film. Filmdeki karakterler hala yaşıyorlar ve gerçek bir savaşın ortasında milliyet, din, dil ve ırk ayırt etmeden sevgiyi bir araya getiren bir film. Filmin de asıl anlatmak istediği ve vermek istediği mesaj bu. Bir asker ve Koreli küçük bir kız. Hiç bir ortak özellikleri yok. Ama tek ortak özellikleri vicdan, sevgi ve iyilik. Bu dönemde insanlara çok iyi gelecek bir film.” şeklinde konuştu.

“7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın Gösterim ve Etkinlik Programı Belli Oldu!

Her geçen yıl daha da gelişen, Türk filmlerini sadece Bodrum’la değil, Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’yla da buluşturan ve sinemaseverleri Bodrum’a davet eden “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası” nın bu yıl danışmanlığını ise Yapımcı Elif Dağdeviren yapıyor.

Bu yıl da Türk Filmleri haftası kapsamında 2016 – 2017 yılının gişeye adını yazdırmış filmlerin gösterimleri gerçekleşecek.

2016 yılının en çok izlenen ikinci yapımı olan “Kardeşim Benim”, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar’ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi “Dağ II”, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Müfit Can Saçıntı'nın üçüncü filmi, “Yaşamak Güzel Şey” Türk Filmleri Haftası’nın ilk göze çarpan filmleri arasında yer alıyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı baş rollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Rasim Öztekin paylaştığı “Çalgı Çengi İkimiz”, yönetmenliğini Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan'ın beraber üstlendiği, oyuncu kadrosunda Burç Kümbetlioğlu, Sılay Ünal, Cengiz Hayta, Yusuf Ata Yılmaz, Kayhan Yıldızoğlu, Sema Çeyrekbaşı, Altan Erkekli ve Ozan Ağaç’ın yer aldığı tarihi, savaş filmi, “Sarıkamış Çocukları” Bodrum Türk Filmleri Haftası’nı renklendirecek diğer filmleri arasında.

Sinemaseverler ayrıca Türk Filmleri Haftası’nda, gelin görümce arasındaki çekişmeli ilişkiyi mizahi bir dille ele alan komedi yapımı “Görümce”yi, Reha Erdem'in dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde Orrizonti (Yeni Ufuklar) bölümünde yapan filmi, “Koca Dünya”, yönetmen koltuğunda Tolga Örnek'in oturduğu “Sen Benim Herşeyimsin”i, Ferzan Özpetek'in yönetmenliğinde, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Zerrin Tekindor, Serra Yılmaz ve Reha Özcan gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı “İstanbul Kırmızısı”nı, Deniz Coşkun'un senaryoya uyarlayıp yönettiği filmin başrollerinde Gözde Mutluer, Burak Yörük, Sina Özer, Hasan Denizyaran ve Cemrehan Karakaş yer aldığı “4N1K”yı ve Şevket Çoruh, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, İlker Ayrık ve Didem Balçın başrollerini paylaştığı “Çakallarla Dans 4”ü izleme fırsatı bulacaklar.

22 Eylül Cuma akşamı ise Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Ödül Töreni’neTRAFO Bodrum ev sahipliği yaparken tören sonrası, gerçek bir hikaye ile Türkiye'yi tüm dünyada gururla temsil edecek olan “AYLA” filminin oyunculu özel gösterimi gerçekleşecek.

Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası Türk Filmlerini Bekliyor

Her gün farklı bir filmin galasının da yapılacağı Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası, 19-23 Eylül tarihleri arasında Türk filmlerini, yönetmenlerini ve oyuncularını ağırlayacak.

Çekimleri Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Türkiye'de yapılan, başrollerini Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık ve Bora Akkaş’ın paylaştığı Bosnalı Salih’in anne ve babasını arayış hikayesini anlatan “Annemin Yarası”, edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanan, başrolünü Kenan İmirzalıoğlu’nun üstlendiği, kadroda Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ve Cihat Tamer gibi önemli isimlerin yer aldığı ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstlendiği “Uzun Hikaye”, yönetmenliğini ve senaristliğini Çağan Irmak'ın yaptığı Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür ve Kerem Bursin gibi isimler rol aldığı “Unutursam Fısılda”, başrollerini Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu ve Mustafa Uzunyılmaz paylaştığı “Meryem”, Cengiz Dağcı’nın 1956 tarihli romanı Korkunç Yıllar’dan esinlenerek beyazperdeye uyarlanan, oyuncu kadrosundaysa Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu gibi isimlerin yer aldığı “Kırımlı”, Fatih Artman, Hande Doğandemir, Devrim Yakut, Tarık Ünlüoğlu Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun gibi isimlerin yer aldığı “Bana Masal Anlat”ın yanı sıra “İkimize Bir Dünya”, “Sarıkamış Çocukları” ve “Kardeşim Benim” Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’ndan gösterilecek filmler arasında yer alıyor.

“Profesyoneller Kuşağı” 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor

Film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabilecekleri etkinlikler ise 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Bu yıl daha da büyüyerek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın olmazsa olmazı olacak, ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren ve her yıl SİSAY'ın ev sahipliğinde gerçekleşen “Profesyoneller Kuşağı”, dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine tanıtımlarına yer verecek. Bu vesile ile sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için yine Bodrum'da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim