Adana Altın Koza’da Hem Sinema Yazarları Derneği‘nin Ödülünü Hem de Halk Tarafından En İyi Film seçilen Yağmur Kıyamet Çiçeği Bir İlke İmza Attı 

Adana Altın Koza Film Festivali'nde 12 filmle birlikte  finale kalan Yağmur Kıyamet  Çiçeği Adanalı izleyiciler tarafından en iyi film ve sinema yazarları derneği "Umut vaat eden yönetmen" ödülüne layık görüldü. Kazım Koyuncu, Çernobil, futbolcu Şenol'un hayat kadını Elena'yla olan aşkı ve 1996 yılında Trabzonspor'un kaçırdığı şampiyonluk sonrası intihar eden bir taraftarın öyküsünü iç içe anlatan filmin "SİYAD Umut Vaat Eden Yönetmen Ödülü" nü almak için sahneye çıkan yönetmen ve senarist Onur Aydın büyük alkış aldı.
"İki ustaya adıyorum"

İlk uzun metrajlı filmiyle umut vaat eden yönetmen ödülünü kazanan Aydın herkese teşekkür ettikten sonra ödülünü iki ustaya armağan etti. "Birincisi büyük usta Yılmaz Güney'e, ikincisi küçük usta Berkin Elvan'a adıyorum." diyen Onur Aydın salonda büyük alkış aldı.
Halk "En iyisi Yağmur Kıyamet Çiçeği" dedi


Filmlerin gösterim sonrası yapılan oylamalar sonucu belirlenen "Halkın seçtiği en iyi film" dalında Yağmur Kıyamet Çiçeği sinema severler tarafından 12 film arasından en iyisi seçildi. Ekibi adına ödülü yapımcı Gülay Kuriş duygularını şöyle dile getirdi.:"Onur Aydın'ın hayallerini gerçekleştirdik. Ilk başta bu yüzden çok mutluyuz. Ortağım Şaban Tokdemir'e ayrıca teşekkür ediyorum." Halkın seçiminden dolayı ayrıca çok mutlu olduğunu belirten Kuriş izleyicilere teşekkür etti.
Yağmur Kıyamet Çiçeği ekibi toplu halde.

"Yağmur Kıyamet Çiçeği" filmimiz Adana Altın Koza film festivalinde SİYAD en iyi film ve izleyici ödüllerine layık görüldü.


21. Altın Koza Film Festivali'nde renkli görüntüler yaşanırken,
Eşref Kolçak dahil bazı usta oyuncuların salonu terk etmesi törene gölge düşürdü. 


Editör: TE Bilisim