Ay Yapım'ın yapımcılığında, başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek'in paylaştığı yönetmenliğini ve senaristliğini Kerem Deren'in üstlendiği Bi Küçük Meselesi; farklı yaşamlar süren Eylül ve Tekin'in yollarının ezber bozan bir kurguyla kesişmesini konu alıyor.

Bi Küçük Eylül Meselesi DVD'sinde; daha önce yayınlanmamış 24 dakikalık kamera arkası görüntüleri ile Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek ve yönetmen Kerem Deren'in röportajlarının yer aldığı ilave bölümler de bulunuyor. Aynı zamanda Nil Karaibrahimgil'in Eylül karakterine ithafen yazdığı, dinlenme rekorları kıran "Kanatlarım Var Ruhumda" adlı şarkının da video klibi yer alıyor.
Şubat 2014'de vizyona giren film; 6.Montreal Türk Filmleri Festivali'nde "İzleyici Ödülü", Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Özgün Müzik" ve 3.Kristal Fare Ödül Töreni'nde "En İyi Film" ödüllerine layık görüldü.
Bi Küçük Eylül Meselesi'nin kısaca konusu ise; Eylül hayatta istediği her şeye sahip. Güzel, neşeli, eğlenceli. Ta ki bir gün başına bir şey gelene ve yaşamının son bir ayını unutana dek. Ailesi, arkadaşları her şeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada'ya gider. Orada, daha önce hiç görmediği derbeder, garip bir adam, ona seslenir: "Eylül. Beni hatırlamıyor musun? Sen burada, bu adada bana aşık oldun."
Editör: TE Bilisim