Dava konusu olduğu iddia edilen müzik eserlerinin Eyyvah Eyvah sinema filmimizde kullanılması ile ilgili telif hakları için meslek birliklerine başvurduğumuzda söz konusu eserin koruma altında olmadığını öğrendik.
Yani pekçok eseri kendi adına kayıt altına alınmış olan Selim Kızılcıklar’ın eserleri arasında resmi kayıtlarda "Karaçalı" ve “Bu Fasulye” şarkıları yer almamaktadır. Selim Kızılcıklar'ın edisyon firması olan Kalan Müzik de bu iki eserin Selim Kızılcıklar'a ait olduğuna dair kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemektedir.

Hukuken "anonim" olarak görülen eserler de bu prosedüre uygun olarak filmde kullanıldı.

Söz konusu eserlerin hak sahipleri olduklarını iddia edenler, bu iddialarını hukuka uygun olarak düzenleyip resmileştirdiklerinde, bugüne kadar tüm filmlerimizde yaptığımız gibi bu eserin de telif prosedürü uygulanabilecektir.

Ancak şu anda konunun muhatabı, hakkında suç duyurusunda bulunulduğu söylenen filmin senaryo yazarı ve başrol oyuncusu Ata Demirer değildir. Filmin yapım şirketi olarak BKM Film de meslek birlikleri tarafından yürütülen telif prosedürünü uygulamakla yükümlüdür.

BKM FİLM

Editör: TE Bilisim