Her geçen yıl daha da gelişen, Türk filmlerini sadece Bodrum’la değil, Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’yla da buluşturan ve Akdeniz’in en keyifli etkinlikleri arasında anılmaya başlanan “Bodrum Türk Filmleri Haftası”, 18-24 Eylül tarihleri arasında güçlü bir film seçkisini hem Bodrum’daki sinemaseverlerle hem de Türkiye’nin önemli sinemacıları ile buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bundan 7 yıl önce sinemaseverleri değerli yönetmen, oyuncu, yazar ve yapımcılarla bir araya getirmenin yanı sıra, Türk sinemasının son dönem filmlerini sinema işletmecileri ile buluşturmak üzere başlamış olan bu kendine özgü film haftası, geçtiğimiz 7 yıl içerisinde daha da gelişerek Bodrumluların ve sinema sektörünün heyecanla beklediği özel bir buluşmaya döndü.

Bu yıl da Türk Filmleri haftası kapsamında film gösterimleri, 50’ye yakın filmin tanıtımları ile yönetmen ve oyuncuların katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek.

Her gün farklı bir filmin galasının da yapılacağı Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası Türk filmlerini, yönetmenlerini ve oyuncularını ağırlayacak.

Film yapımcılarının direkt salon sahipleri ile buluşarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunulabildikleri etkinlikler bu yıl daha da büyüyerek Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın olmazsa olmazı olacak. Ülkemizde sinema işletmecilerini, yapımcı ve yönetmenlerle bir araya getiren ve her yıl SİSAY'ın ev sahipliğinde gerçekleşen “Profesyoneller Kuşağı”dağıtım ve yapım şirketlerinin yeni vizyonda gösterime sokacakları filmlerin salon sahiplerine tanıtımlarına yer verecek. Bu vesile ile sektörün güçlü yapımcı ve dağıtımcı kuruluşları filmlerinin sinema işletmecilerine doğrudan tanıtımı için yine Bodrum'da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim