Show Ana Haber Bülteni’ne telefonla bağlanan Bülent Ersoy şunları söyledi;

Bana ‘O adam sandalyede oturup ayağa kalkmadan sandalyede şarkı söyleyeceksin’ dedi. Ayağa kalkarsam ne olur ben otururken de Bülent Ersoy’um . Üzerimi kapatsanız da ben yine Bülent Ersoy’um.

Bu kişi acımasız diktatör haliyle, kişiliğiyle dünyada yaşarken cehennemi yaşattı ona yüce Allahü Teala. Onun itibarı elinden alındı. Koskoca Genelkurmay Başkanı hata Cumhurbaşkanı mertebesine çıkmış o kişinin itibarı elinden alındı ve normal bir askere dönüştü.

Bana eziyet etti, 8 senelik yasaklı halimden sonra iade-i itibarımı elde ettim. Allah rahmetli Özal’ın yattığı yerleri nurlarla bezesin inşallah. O vesile oldu.

Derseniz ki bir kul olarak hakkınızı helal ediyor musunuz? Hiç düşünmeden asla, asla, asla ve asla hakkımı helal etmiyorum. Ve kendisine de şefaat dilemiyorum. Yüce rabbimden.


Hiçbir şekilde kimseye boyun eğmedim 'benden gelsin bir özür dilesin’ demiş. Ben ne yaptım da kimden özür dileyeceğim. Kime ne yaptım ben. Ben hesap vereceksem sadece Allah’a hesap vereceğim.


Ersoy 12 Eylül 80 darbesi sonrası dönemin önemli dergisi Hey'e diğer sanatçılar gibi olumlu beyanda bulunmuştu. 8 yıl sahne yasağı gelince Ersoy yurt dışında özellikle Almanya'da konserler vermiş, Türkiye de katıldığı davetlerde oturduğu yerden şarkı söyleyebilmişti...

Editör: TE Bilisim