Celal ile Ceren IMDb GERÇEĞİ 

18 Ocak’ta vizyona giren ve henüz ilk iki haftasında 2 milyonu aşkın izleyiciyle buluşan Şahan Gökbakar'ın yeni filmi Celal ile Ceren hakkında,  IMDb tarafindan dünyanın en kötu filmi seçildiği ile ilgili dedikodu haberler basında yer almıstır.
 
İşin aslı şudur ki , Internet Movie Database (İnternet Film Veri Tabanı), kısaca IMDb, yeryüzündeki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri hakkında bilgiler barındıran Halka açık  bir veritabanıdır. Üye dahi olmaya gerek kalmadan, IMDb sitesini bilgi amaçlı kullanan insanlar, aynı zamanda IMDb veritabanında yer alan filmler ile ilgili anket mantğında beğeni oyları da kullanabilirler. Dolayısı ile IMDb kurulus olarak , dünyanın en iyi filmleri ya da dünyanın en kötü filmleri tarzında herhangi bir seçim, sıralama, belirleme ya da açıklama yapmaz. Bu tip haberler tamamı ile asılsızdır.
 
Malesef, kötü niyetli kisiler tarafından, aslında kamuoyunun gerçek düşüncesini yansıtılmış gibi gösterilip, herhangi bir filimin IMDb puanı olumlu veya olumsuz yönde kolaylıkla manipule edilebilmekte ve saptırılabilmektedir. Özetle herhangi bir film bir numarayada çıkartılabilir, ya da sonuncu sıraya da düşürülebilir. Celal ile Ceren filmine yapılan bu tip bir saldırı yarın herhangi bir filme de yapılabilir.
 
 
IMDb sitesinde kullanılan yapılan oylamaların ilk günlerinde gelen oylar  10 üzerinden 7 beğeni puanı alan Celal ile Ceren, ilerleyen günlerde, kendilerini sözluk yazarı olarak nitelendiren, çesitli mesaj-panosu sitelerine üye olan, kimlikleri dahi belli olmayan kişiler tarafindan organize edilen planlı ve örgütlü bir saldırıya maruz kalmıstır. Bu kişiler, sahte email hesapları da oluşturarak, filmin IMDb beğeni skorunu aşağıya çekmek amaçlı oy kullanmaya başlamışlardır. Hedefleri Celal ile Ceren filmini , IMDb veritabanında tüm zamanların en kötü oy almış son 100 film listesinde 1 numaraya oturtmak olan kötü niyetli kisiler, filmin puanını 7 beğeni puanından  1.6 beğeni puanına çekene kadar oy kullanmışlardır. Hatta hızlarını alamayan bu kötü niyetli grup, Celal ile Ceren filmini listede en aşağıya çekebilmek için, o listedeki diğer filmlere de 10 puan oy vermek suretiyle, diğer filmlerin beğeni puanlarını yukarı cekip, ayrı bir manipulasyona da neden olmuşlardır.
 
Planlı ve örgütlü sekilde kamuoyu fikrini yanıltmaya teşebbüs eden ve ticari itibarımızı zedelemeye çalışan, henüz kimlikleri belirsiz kişiler ve bu tip saldırı planlarına ev sahipliği yapan Internet siteleri imtiyaz sahipleri ve yöneticileri hakkında gerekli yasal islemler  başlatılmıştır. Bu tip örgütlü hareketler, Internet üzerinde yapılmış olsa dahi, organize suç niteleği taşıdıkları bir gerçektir.
 
Trajikomiktir ki, ana hedefleri Celal ile Ceren filmini son 100 film (bottom 100) listesinde 1 numara yapmak olan kötü niyetli kişilerin bu planı bozulmuştur. IMDb, kullanılan oyların sahte ve örgütlü bir yapıda olduğunu tespit ettiği için, ilk tedbir olarak Celal ile Ceren filmini söz konusu Bottom 100 listesinden çıkartmıştır .Yine her zamanki gibi kötü niyetli kişiler emellerine ulaşamamıs, anlamsız ugraşları boşa çıkmış ve yine kaybeden olmuşlardır
 
Henüz kimlikleri belirsiz bu Internet korsanlarını ve ev sahipliği yapan Internet sitelerini kamuoyu önunde kınıyoruz. Konuyu yeteri kadar araştırmadan eksik haber yapan Haber sitelerini de sorumlu olmaya davet ediyoruz. Planlı ve kötü niyetli şekilde organize edilen bu durumu  , Celal ile Ceren sinema filminin ve diğer tüm Türk filmlerinin yapımında, dağıtımında ve gösteriminde emeği geçen TÜM SİNEMA SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA yapılmış bir SALDIRI veÇALIŞANLARIN EMEKLERİNE SAYGISIZLIK olarak değerlendiryoruz. Kendi yaşadıkları ülkeye ihanet ederek, bir TÜRK  filminin IMDb gibi uluslararası bir veritabanında beğeni notunu KÖTÜ NİYETLİ ve PLANLI şekilde aşağıya çekmeye çalışanların, aslında TÜRK SİNEMA SEKTORÜ'NÜN düşmanları olduğunu düşünüyoruz. 
 
Bu tip kötü niyetli ve anlamsız oluşumlara, her nerde ve ne zaman yaşanırsa yaşansın, sağduyulu halkımız gereken cevabı vermiştir. Nitekim Celal ile Ceren henüz ilk iki haftasinda 2 milyonu aşkın sinemaseverle buluşup, halkimizdan hak ettiği beğeni puanını almıştır.
 
ÇAMAŞIRHANE FİLM YAPIM
Editör: TE Bilisim